21. joulukuuta 2010

Tarpeettomat turhakkeet

Katselin tänään sivustoja, joissa esitelläään keittiön laitteistoa ja varusteita. Ajatukseni harhailivat taas siihen espresso-koneeseen, joka on siivouspuuskassa tungettu kaapinperukoille ja jota on käytettty tänä vuonna vissiinkin tasan kerran. Mitäs sellaista keittiökaappiesi perukoilta löytyy, jota et varsinaisesti tarvitse?

Keittiömaailmaan koneistus ja laitteistus seuraa muodin viitoittamaa tietä. Kaikki on trendikästä hetken mutta myöhemmillä vuosikymmenillä on mahdollista, että sama tuote palaa trendin huipulle. Hyvä esimerkki tästä keittiömaailmassa on yleiskone ja leipäkone. Leipäkone teki ensimmäisen tulemisensa kai joskus 90-luvun alussa ja nyt niitä on ollut taas liikkeellä. Keskustelupalstoja selatessa törmää vain edelleekin hämmästyttävän usein siihen, että leipäkone on todellinen turhake. Onnellisiakin käyttäjiä varmasti löytyy!

Hotdog toaster
Keittiön kestosuosikkeja ovat puiset työvälineet: haarukat, lusikat, kauhat, veitset, nuijat, pulikat ja kaulimet. Lapsuudenkotiini ilmestyi jossain vaiheessa kaksi muovikaulinta, mutta niiden pinta taitaa hipoa täydellisyyttä edelleenkin vähäisen käytön vuoksi. Ja tänä päivänä monikaan ei vapaaehtoisesti kaulisi lempitaikinaansa ftalaatteja niin vaikea kun niitä onkin muuten vältellä.

Listoja keittiön turhakkeista löytyy varmaan jos jonkinlaisia, mutta tässä yksi aamun piristykseksi. Lista on luonnollisesti valtameren tuolta puolen, joten kaikkia laitteita ei valitettavasti Suomesta ehkä löydy.

Snow cone
Popcornikone
Sähkökäyttöinen tölkinavaaja
Jääteekone
Leipäkone
Rasvakeitin
Jäätelökone
Pitsauuni
Hodarinlämmitin
A toaster oven (pöytämalli uunin ja paahtimen risteytyksestä)
Jäähilekone /  A snow cone maker

Lähde: 10 Small Kitchen Appliances You Don't Need

Ps. Astianpesukone sen sijaan jyrää. Sillä voi nimittäin valmistaa tarvittaessa vaikka kalkkunan! Katso lisää.

2 kommenttia:

  1. Oli ihan pakko kommentoida, vaikka onkin vanha kirjoitus. Multa löytyy popcornkone, rasvakeitin, leipäkone ja jäätelökone. popcornkonetta on viimeksi käytetty viime vuonna, leipäkoneesta taitaa olla pari, kolme vuotta. Rasvakeitintä ja jäätelökonetta ei ole edes testattu. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Kaikkihan nuo olisivat joskus kuvoja, mutta käyttö taitaa todella jäädä aika vähälle. Sellaista se vaan on. Kun iskee innostus johonkin asiaan, niin tuntuu järkevältä hommata se kone, mutta mulla ainakin ne innostukset sitten vaan jossain vaiheessa lipuu niin kauas, ettei tule mieleenkään jotain tehdä. Toisaata, onhan se sitten hauska joskus niitä aarteita kaivaa esille, ja tehdäkin vaikka superihanaa jäätelöä.

    VastaaPoista