Aamulla mietin, että mitä sitä vieraille pyöräyttäisi kahvipöytään. Pikkupitsoihin löytyy lähes aina ainekset kaapista, joten päädyin niihin. Tällä kertaa täytteenä on tonnikalaa ja mausteeksi sipaistu pestoa.
Pikkupitsat (10 kpl noin kämmenenkokoisia pitsoja)
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa tai 1/3 pkt tuorehiivaa
1 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
sopivasti vehnäjauhoja tai durum-vehnäjauhoja (n. 5 dl)
4 rkl tomaattipyrettä
1 rkl vihreää pestoa
1 prk tonnikalaa paloina öljyssä
150 g mozzarella-emmentalraastetta tai muuta vastaavaa
muutama oliivi
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Vaivaa taikinaan jauhoja, kunnes se on sitkoista ja sopivan pehmeää. Kohota.
Muotoile yhteensä 10 pientä pohjaa kahdelle pellille. Sekoita tomaattipyre ja pesto ja levitä pohjille. Lisää tonnikala ja juusto ja koristele oliiveilla.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla, kunnes juusto ruskistuu (n. 10 min).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti