Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
8. marraskuuta 2012
Limerahkakakku
Ihanan raikas ja vatkaamatta valmis helppo kakku! Tätä tarjosin parille äitikamulle, kun juhlittiin Piitulaista.
Limerahkakakku
Pohja:
175 g vaaleita keksejä
60 g voita
Täyte:
2 limen kuori ja mehu
5 liivatelehteä
250 g mascarpone-tuorejuustoa
500 g maitorahkaa
1 1/4 - 1½ dl sokeria
ripaus vaniljasiemeniä (tai 1 tl vaniljasokeria)
1. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
2. Painele keksiseos leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan (22 - 24 cm).
3. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
4. Pese limet huolellisesti, raasta kuori ja purista mehut talteen. Kaada noin puolet mehusta pieneen kattilaan, kuumenna mehuvaksi ja liota joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Anna jäähtyä täytteen sekoittamisen ajan.
5. Sekoita kulhossa limen kuori, loppu mehu, sokeri, mascarpone, maitorahka ja vaniljansiemenet. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.
Tunnisteet
hedelmät ja marjat,
jälkiruoka,
leivonnainen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tuo mascarpone on oikea luojan lahja....
VastaaPoista