Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
22. marraskuuta 2012
Pesto-broilerimurekepihvit
Tänään tein tällaisia pesto-broilerimurekepihvejä.Ostin täytettyä focaccia varten pestoa ja sehän ei avattuna säily kovin kauan, joten nyt pitää keksiä sille käyttöä. Alunperinkin päädyin pestoon,koska tuoretta basilikaa ei Valintatalossa sinä päivänä näkynyt. No, mutta kyllä ne kaupan pestotkin välillä menevät, joskin kannattaa ottaa jotain laadukasta merkkiä, jossa basilikaa on reilusti ja juusto jotain aitoa kamaa.
Nämä pihvit ovat mietoja, mutta pesto kyllä maistuu. Aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit voisivat maustaa näitä lisää, mutta itse väsäsin tällaisien laspiystävällisen version.
Pesto-broilerimurekepihvit (4:lle)
1 rkl öljyä
1 punasipuli
1 porkkana
1 valkosipulinkynsi
2 dl kermaviiliä
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
250 g broilerin paistijauhelihaa
2 rkl vihreää pestoa
mustapippuria myllystä
½ - 3/4 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta porkkana.
2. Kuumenna pannulla hieman öljyä ja kuullota sipuleita ja porkkanaraastetta, kunnes sipuli pehmenee. Nosta seos jäähtymään.
3. Sekoita kulhossa kermaviili, korppujauho ja kananmuna. Lisää broilerin paistijauheliha, suola, pesto ja mustapippuri. Lisää myös hieman jäähtynyt sipuli-porkkanaseos. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Nosta lämmitetylle pannulle voi-öljyseokseen lusikalla pieniä pihvejä. Paista pihvejä noin 4 minuuttia per puoli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kyökkikissa
VastaaPoistaOlen tehnyt monilla resepteillä broilerin tai kalkkunan jauhelihasta pyöryköitä, pihvejä ja murekkeita, mutta koskaan ruoka ei ole ollut mieleistäni. No nyt löytyi ensimmäinen hyvä resepti. Kiitos!