Tässä kuussa Leivontafoorumin haasteessa sai tehdä toisinnon jostain aikaisemmin haasteeseen osallistuneesta leipomuksesta. Koska välillä on pakko pitää itselle hieman kurinpalautusta, niin päädyin tekemään jotain leipää ja ohjeiden joukosta löytyi tomaatti-mozzarellafocaccia.
Tomaatti-mozzarellafocaccia (pellillinen)
7 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
14 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
Pinnalle:
Oman maun mukaan yrttejä, itse laitoin 1 tl provencen yrttisekoitusta
1 pallo (125 g) mozzarellajuustoa
reilu 100 g kirsikkatomaatteja
n. ½ tl suolaa (gourmet-suolahiutaleita tai Himalajan vuorisuolaa)
1. Liota hiiva kylmään veteen. Lisää osa vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi, sileäksi velliksi. Lisää öljy ja suola ja lisäile sitten loput jauhot. Vaivaa huolella.
2. Kohota taikina (kylmään nesteeseen tehdyn kohotusaika noin tunti). Kaada taikina leivinpaperille ja levitä pellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä öljytyin käsin.
3. Leikkaa mozzarellajuusto ja tomaatti paloiksi. Ripottele juustot ja tomaattipalat leivän päälle, niitä voi hieman painella taikinaan. Ripottele pinnalle suolaa ja yrttejä.
4. Kohota puolisen tuntia.
5. Paista 225 asteessa 20 - 25 minuuttia.
Hyvin kohonnut, kimmoisa taikina odottaa pellille pääsyä. |
Nami! Focaccia on ihana!!
VastaaPoista