Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
13. marraskuuta 2012
Hassel-rusinacookiet (cookies)
Tämä resepti on ollut minulla nyt jo vuosia ja muistan vieläkin, kun leivoin näitä ekan kerran. Olin ostanut söpön keksipurkin ja sen sitten täytin näillä.Tähän reseptiin liittyy monia muistoja ja siksi kai vaalin sitä. Resepti esiintyy jo toisen kerran blogissa, edelliset ovat tosin suklaavoittoisia. Näihin laitoin hasselpähkinärouhetta ja se maistui todella hyvälle!
Ps. Taikinasta tulee tosiaan noin viitisenkymmentä keksiä, joten puolikas taikinakin riittää pienempään keksinhimoon!
Hassel-rusinacookiet (50 kpl)
200 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl rusinoita
100 g hasselpähkinärouhetta
1. Pehmitä voi mikrossa. Lisää sokerit. Vatkaa vaahdoksi (tai sekoita voimakkaasti jonkin aikaa).
2. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen.
3. Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen ja lisää taikinaan. Sekoita.
4. Nosta pellille nokareita (noin 15 kpl/ pelti).
5. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvää tuli. Vaikka rusinat muuttuivat pehmeiksi karpaloiksi ja hasselpähkinärouheen sijasta hiukan mantelirouhetta, hieman hasselpähkinää, ja n. 50 gramman pala valkosuklaata. Tulvatpa "pussinpohjat" käytetyiksi!
VastaaPoistaJoo, kekseihin on just hyvä käyttää kaikki loput murenat pusseista.
VastaaPoista