11. marraskuuta 2012

Mansikka-minttutäytekakku




Tästä kakusta löytyy kaakaopohja ja kahdenlaista täytettä: mansikka-limemoussea ja minttusuklaarahkaa (marianne-rahkaa). Kakku on yhdistetty Piitun 1-vee kakku ja isänpäiväkakku, koska päivät sattuvat yksiin. Miehen toiveesta kakussa on mansikkaa, loput sävelsin.

Tämän kakun täytteet ovat melko vaivattomat, itselleni vaikein osuus oli kakkupohjan leikkaaminen neljään osaan kolmen sijaan.

Mansikka-minttutäytekakku

Pohja:
5 munaa
1,9 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
0,6 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen
1 dl laimeaa mehua (mansikka tai sekamehu)

Marianne-rahka

250 g kermarahkaa tai maitorahkaa
reilu 100 g marianne-rouhetta (valmista tai itse murskattua)

Mansikka-limemousse

2,5 dl Flora Vispiä tai vispikermaa
250 g rahkaa
250 g mansikoita (pakaste-)
1 dl tomusokeria
3 liivatelehteä
1 limen kuori ja mehu


1. Valmista sokerikakkupohja ja paista uunissa 175 asteessa 35 minuuttia. anna jäähtyä viitisen minuuttia. Kumoa kakku, silloin se painuu tasaiseksi jäähtyessään.
2.  Sekoita rahka ja mariannerouhe ja nosta kylmään.  Valmista mariannerahka jääkaappiin hieman etukäteen, jotta karamellirakeet ehtivät sulaa ja maku tulee paremmin esiin.
3. Valmista mansikka-limemousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma melko kovaksi vaahdoksi. Lisää rahka, tomusokeri ja soseeksi survotut mansikat ja vispaa sekaisin. Pese lime huolellisesti ja raasta uloin kuorikerros ja sekoita se mansikkatäytteeseen. Purista limen mehu ja kuumenna siitä noin puolet kattilassa kiehuvaksi ja liota sekaan pehmetä liivatelehdet. Lisää loppu mehu joukkoon, jotta seos hieman jäähtyy ja kaada koko liivateseos sitten ohuena nauhana mansikkatäytteen sekaan koko ajan sekoittaen.
4. Leikkaa kakkupohja varoen neljään osaan. Nostele leikatessasi osat varoen pöydälle pinoon järjestyksessä, niin ne ovat valmiina kasausta varten.
5. Laita alin pohja samaan irtopohjavuokaan, jossa leivoit kakun. Kostuta pohja ja levitä päälle noin puolet mansikkatäytteestä. nosta seuraava pohja päälle, kostuta ja levitä päälle mariannerahka. Nosta taas seuraava pohja, kostuta ja leivtä lähes kaikki mansikkatäyte. Nosta kansi,kostuta ja silaa pintaan loput mansikkatäytteestä, niin saat hyvän pohjan koristeluille.

4 kommenttia:

  1. Minttu ei ole herkkuani, mutta tässä se kuulostaa herkulliselta. Ja koko luomus näyttää upealta!

    VastaaPoista
  2. Olen tänä syksynä tehnyt kolme täyskäriä, niin kerrankin pinnan pursotus onnistui. Harjoitusta saa normaalisti niin harvoin, eikä viiti ihan huvikseen purostella kermoja leivinpaperille tms.

    Joo, itsekin olen hieman epävarma mintusta, mutta marianne-muodossa ainakin menee. Meinasin ensin käyttää tuoretta yrttiä, mutta en sitten oikein tiennyt, miten se toteuttaisi. Piparminttutee on viime aikainen suosikkini!

    VastaaPoista
  3. Hei, minkä kokoiseen (halkaisija?) vuokaan on kakkupohja tehty? Kakku näyttää kuvassa herkullisen isolta!

    VastaaPoista
  4. Tää on tehty 24 cm irtopohjavuokaan. Ja kun taikinassa on 5 munaa, niin kakusta tulee aika korkea ja se on mahdollista leikata jopa neljään osaan. Ja siihen koko komeuteen vielä muhkeat pursotukset.

    VastaaPoista