28. toukokuuta 2011

Raparperipiirakka


Kovin suureksi en ensimmäisiä raparpereja malttanut päästää, kun oli päästävä piirakan tekoon. Onnekseni huomasin, että raparperit ovat ottaneet itselleen vähän lisätilaa, joten päästään tänä kesänä nauttimaan entistä useammista raparperiherkuista.

Raparperipiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 500 g (7dl) raparperinpaloja
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl mantelijauhetta

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja jauhoseos ja levitä voidellulle tai leivinpaperilla vuoratulle piirakkavuoalle.
4. Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokerit. Kaada piirakkapohjan päälle.
5. Ripottele päällimmäiseksi raparperin palat. Pinnalle voi halutessaan ripotella vielä mantelijauhetta.
6. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Piirakka tarjottiin vaniljasokerilla maustetun jogurtin kera.

2 kommenttia:

  1. Rapsupiirakka on niin hyvää! Mummoni pihalla Kymenlaaksossa kasvaa vaikka kuinka paljon raparperia, harmi että matkaa täältä Savosta sinne on niin paljon :/

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuulostaa, tätä reseptiä täytyy kokeilla! :)

    VastaaPoista