11. toukokuuta 2011

Mansikka-krokanttikakku


Nyt kaikki jauhopeukalot hommiin ja loihtimaan Pirkan täytekakkukisaan kakkuja. Itse päätin osallistua, vaikka ensin epäröin. Tämä kakku ei suinkaan ole se, jolla osallistuin, sillä lähdin maullisesti aivan toiseen suuntaan. Mutta kelpo kakku tämäkin, jos lukuisia kakkua syöneitä äitejä on uskominen.

Mansikka-krokanttikakku 12:lle

Pohja:
3 kananmunaa
1dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 prk rahkaa
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g mansikoita
3-4 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä
3 rkl appelsiinimehua

Krokantti:

100 g manteleita
100 g sokeria

Kostutus:
3/4 dl appelsiinimehua


Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa

Koristeluun:
mansikoita
sitruunamelissan lehtiä

1. Valmista sokerikakkupohja vatkaamalla munat ja sokeri vaalaksi vaahdoksi. Lsiää jauhot sihdin läpi varvasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtoporhjavuokaan. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia. Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan.
2. Valmista krokantti. Murskaa kokonaisia manteleita. Sulta sokeri pannulla ja kuumenna se varovasti kullanruskeaksi. Lsiää mantelit ja sekoittele hetki. Levitä seos leivinpaperille ja murskaa jäähtyny seos murusiksi vaikkapa puunuijalla kahden leivinpaperin välissä.
3. Valmista täyte. Pistä liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma, sekoita joukkoon pehmitetty tuorejuusto, rahka, tomusokeri ja mansikanpalat. Lisää myös krokantti varovasti sekoittaen. Liuota pehmenneet liivatelehdet kuumennettuun appelsiinimehuun. Jäähdytä seosta hieman ja valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
4. Aseta pohjan tonen puoli irotpohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Kostuta appelsiininmehulla. Valuta päälle täyte. Nosta pohjan toinen puoli varovasti täytteen päälle ja kostuta. Anna kakun jähmettyä mielellään seuraavaan päivään.
5. Kuorrutusta varten mittaa kattilaan suklaa ja kerma ja sulata miedolla lämmöllä tasaiseksi seokseksi. Valuta täyte kakun päälle. Osan täytteestä voi käyttää mansikoiden suklaamiseen. Kuorrutetta on runsaasti, joten vähempikin saattaisi riittää. Koristele kakku ja nosta kylmään jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti