4. toukokuuta 2011

Parsa-perunasalaatti


Taas parsaa eikä kyllästymistä näy.

Seuravaana päivänä otin salaattia töihin evääksi ja lisäsin vielä fetaa, kapriksia ja kurkkua ja kastikkeeksi makeahkoa remoulade-kastiketta. Käytin melkein koko parsan varret, puisemmat osat kuorin ja pilkoin paloiksi, varret ja nuput keitin sellaisenaan.

Parsa-perunasalaatti (4:lle)

5 - 6 keskikoista perunaa
500 g parsaa
1 salottisipuli

2 rkl oliiviöljyä
½ rkl omenaviinietikkaa
2 tl sinappia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

rucolaa
salaattia
2 kananmunaa
koristeeksi kirsikkatomaatteja

1. Keitä perunat kuorineen kypsäksi. Kuori ja paloittele haaleana.
2. Napsauta parsojen varsista puisin osa pois. Leikkaa nuput erilleen. Keitä varsia suolalla maustetussa vedessä 6 - 8 minuuttia. Lisää parsannuput lopuksi mukaan muutamaksi minuutiksi.
3. Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita perunapalat, parsapalat, hienonnettu sipuli ja kastike. Tarkista maku.
4. Revi lautasellle salaattia. Levitä päälle parsa-perunasalaatti ja koristele parsannupuilla, kananmunan lohkoilla, rucolalla ja kirsikkatomaateilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti