26. toukokuuta 2013

Voi-sitruunakastike kalalle tai kanalle



Viime päivinä on pitänyt keksiä nopeita ratkaisuja ruokapöytään menojen vuoksi. Niin nytkin. Tarjolla oli kasviksia ja kaupan valmiita kalapihvejä, mutta halusin silti tekaista herkullisen kastikkeen, että saadaan jotain ehtaa makuakin ruokaan. Kiva kastike, pirteä ja maistuva kalan seuralainen.

Ja nyt, kurkku ja tomaatti ovat niin kovia sesonkiherkkuja ja edullisiakin, että simppelin salaatin pyöräyttää vain pilkotusta kurkusta ja tomaatista ja tuoretta tilliä mausteeksi!


Voi-sitruunakastike (4:lle)

75 g voita
1 pieni sipuli hienonnettuna
1½ rkl sitruunamehua
hieman raastettua sitruunankuorta
4 - 5 rkl vettä
reilu ½ tl maissitärkkelystä
1 tl sokeria
1 rkl hienonnettua sitruunamelissaa
1 rkl hienonnettua ruohosipulia

1. Sulata voi kattilassa.
2. Hienonna sipuli erittäin hyvin ja kuullottele sipulia voissa muutamia minuutteja. Katso, ettei voi pääse ruskistumaan. 
3. Sekoita pienessä kulhossa sitruunamehu, sitruunankuori, vesi ja maissitärkkelys. Lisää seos kastikkeeseen ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
4. Mausta suolalla ja sokerilla ja lisää hienonnetut yrtit. Älä keitä, ettei yrttien väri karkaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti