Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
3. toukokuuta 2013
Parsa-vuohenjuustopiiraat
Onneksi ostin hetken mielijohteesta luomuparsaa ja kaapissa oli vuohenjuustoa. Hetken pohdin, että toimivatko nämä nyt sitten yhdessä mutta onneksi kokeilin - parhaita piiraita ikinä! Vieraatkin kehuivat ü
Ohjeesta tulee 12 pientä muffinipellille tehtyä piirasta, 6 pikkupiirasta tai yksi iso normaali piirakka.
Parsa-vuohenjuustopiiraat (12kpl)
Pohja:
100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaania tai grana padanoa raastettuna
Täyte:
250 g vihreää parsaa
200 g vuohenjuustoa
2 dl ruokakermaa (puolet voi olla muutakin, esim. turkkilaista jogurttia)
2 kananmunaa
ripaus pippuria ja suolaa (max. 1/3 tl)
½ dl raastettua parmesaania tai grana padanoa
1. Napsauta parsan varret poikki ja keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia. Jäähdytä vaihtamalla vesi kylmäksi. Valuta.
2. Piiraan pohjaa varten nypi voi, jauhot ja juustoraaste tasaiseksi seokseksi. Painele seos peltisen muffinivuoan voideltuihin syvennyksiin.
3. Leikkaa parsa noin 3 cm pätkiksi. Säästä nuppuja koristelua varten. Viipaloi vuohenjuusto 12 viipaleeseen.
4. Sekoita kerma, kananmunat ja hitunen suolaa ja pippuria. Jaa kermaseos taikinakoloihin.
5. Nostele päälle parsan palat ja vuohenjuusto. Paina täytettä hieman, jotta kermaseos nousee juuston tasolle. Koristele parsan nupuilla ja parmesanraasteella.
6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Tunnisteet
juusto,
kasvisruoka,
suolainen piirakka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hei,
VastaaPoistaJa kiitos ihanasta blogista! Osaatko sanoa näiden tarjoiluun liittyen, että onko nämä "tuoreena uunista pöytään" vai voiko tehdä ennakkoon?
Moi, kiitos!
VastaaPoistaNämä piiraat voi hyvin tehdä etukäteen. Itse teen usein suolaisten piirakoiden kanssa niin, että leivon ne pari-kolme tuntia ennen vieraiden tuloa, jolloin ne voi tarjota huoneenlämpöisinä. näitä olen leiponut myös 1-2 päivää ennakkoon ja ottanut huoneenlämpöön enne tarjoilua tai lämmittänyt uunissa hetken. Kylminä en usko, että ovat parhaimmillaan.