23. toukokuuta 2013

Sadepäivän kasvisateria







Tänään laittelin vähän monipuolisemman aterian, tai siis oikein salaatit ja alkuruoat ja kaikki. Jälkiruoka on vielä syömättä, mutta eiköhän vähintään pakastimen ovi narahda näin kesän jätskiajan kunniaksi.

Tämän päivän ateria syntyi taas kaikesta, mitä kaapista löytyi. Joskus on tosi hauska laittaa ruokaa ja samalla kehitellä kaikkea eteenpäin. Nytkin olin tekemässä ainoastaan kasvissosekeittoa, mutta sitten tuli pari muutakin ideaa. Ja ihanaa varhaiskaalia on kupat pullollaan! Nam!

Tarjolla oli siis varhaiskaalisalaattia, parsakaalisosekeittoa ja mozzarella-tomaattileipiä ja suppilovahverorisottoa. Kodin kuvalehden reseptistä sain idean lisätä risottoon aurinkokuivattua tomaattia, hyvää oli. Varhaiskaalisalaatin voisi halutessaan marinoida, mutta se oli raikasta ja makeaa näinkin.

Varhaiskaalisalaatti

2 porkkanaa
½ pieni kerä varhaiskaalta

Raasta kuoritut porkkanat ja hienonna varhaiskaali. Sekoita ainekset.

Parsakaalikeitto (4:lle)

iso parsakaali
muutama jauhoinen peruna
8 dl vettä
1 luomu kasvisliemikuutio
suolaa, pippuria
1 dl kermaa

1. Keitä pilkotut kasvikset kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi.
2. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kerma, ripaus pippuria ja tarvittaessa suolaa. Kuumenna.

Mozzarella-tomaattileivät (4 kpl)

4 paahtoleipää
voita
2 tomaattia
1 (125 g) mozzarellaa
ripaus suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa

1. Voitele leivät ohuelti.
2. Leikkaa tomaatit ja mozzarella viipaleiksi.
3. Lado voideltujen leipien päälle tomaattisiivuja ja mausta suolalla ja pippurilla. Nostele päälle basilikan lehtiä ja mozzarellaviipaleita.
4. Paista uunissa grillivastusten alla muutamia minuutteja, kunnes juusto saa hieman väriä.

Suppilovahverorisotto (4 ann.)

25 g voita
1 sipuli
2 kourallista kuivattuja suppilovahveroita
2½ dl risottoriisiä
1 luomu kasvisliemikuutio
vettä
5 aurinkokuivattua tomaattia
100 g parmesaania
n. ½ sitruunan mehu
25 g voita

1. Murskaa kuivia sieniä pieniksi paloiksi ja liota paloja hetki vedessä. Siivilöi vesi pois.
2. Sulata paistinpannulla voi ja lisää hienonnettu sipuli. Kuullota kypsäksi.
3. Lisää sienet ja risottoriisi ja kuullottele hetki.
4. Lisää kasvisliemikuutio ja kiehuvan kuumaa vettä vähän kerrallaan. Sekoittele risotto koko kypsymisen ajan, jotta siitä tulee kermaisa. Lisää vettä aina kun edellinen on lähes imeytynyt risottoon. Risoton on tarkoitus olla löysähköä ja puuromaista.
5. Kun risottoriisi on kypsää, lisää raastettu parmesaani, sitruunanmehua, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja lisää voita. Sekoita tasaiseksi ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti