27. huhtikuuta 2013

Porkkanakakku (vegaaninen)


Anopista on ollut paljon apua viime aikoina ja halusin muistaa häntä lahjan lisäksi myös kakulla. Kakusta halusin tehdä terveellisemmän version, tämä on siis leivottu ilman kananmunaa kasviöljyyn ja porkkanaraastetta on käytetty reilusti. Lisäksi taikinassa on pähkinää ja kuorrutuksessa kurpitsansiemeniä ja lisää pähkinöitä.

Kakku säilyy hyvin kylmässä useita päiviä ja maku tiivistyy kylmässä vietetyn yön jälkeen. Kakun rakenne on pehmeä mutta melko tiivis, koska kananmunaa ei ole kuohkeuttamassa. Mehevä!

Ohjeesta tulee  kaksi leipävuokaan tehtävää kakkua tai sitten voisi tehdä yhden isomman kakun noin 25 x 25 cm vuokaan.



Porkkanakakku

6 dl porkkanaraastetta
3 dl fariinisokeria
1½ dl öljyä
1½ dl vettä
1½ dl mantelijauhoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 dl cashewpähkinöitä

Kuorrutus:

100 g soijatuorejuustoa/ vaahdotettua soija- tai kaurakermaa (tai mascarponea ei-vegaaniseen)
1 dl tomusokeria
hieman sitruunamehua
1 dl kurpitsansiemeniä
½ dl manteleita
½ dl cashewpähkinöitä

1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
2. Sekoita kulhossa kuivat aineet: vehnäjauhot, mantelijauho, leivinjauhe, sooda, kaneli ja murskatut pähkinät.
3. Sekoita toisessa kulhossa fariinisokeri, öljy ja vesi. Lisää raastettu porkkana. Sekoita.
4. Lisää kuivat aineet.
5. Jaa taikina kahteen öljyllä voideltuun ja mannasuurimoilla leivitettyyn .
6. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Jos teet yhden ison kakun, pidennä paistoaikaa.
7. Anna jäähtyä viileäksi ennen kuorruttamista.
8. Kakun paistuessa paahda kuorrutuksen pähkinöt ja siemenet kuivalla pannulla.
9. Sekoita tomusokeri ja tuorejuusto ja mausta seos sitruunamehulla. Levitä kakkujen pinnalle ja kuorruta pähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti