Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
26. huhtikuuta 2013
Feta-pinaattikierteet
Söin yhdessä kokouksessa niin hyviä feta-pinaattikierteitä, että oli pakko pyöräyttää niitä omassakin keittiössä. Mikä tahansa täyte onkin, niin siinä täytyy olla sopivasti (tarpeeksi) suolaa, muuten tällaiset täytetyt leivät muuttuvat melko mauttomiksi. Näissä parmesan oli oikein hyvä lisä!
Pohjana perusleipätaikina ja täytteessä pinaattia, fetaa ja parmesaania. Mikä tahansa hyvä sämpyläresepti siis kävisi.
Feta-pinaattikierteet (18 kpl)
3 dl vettä
½ pkt hiivaa
3/4 tl suolaa
½ tl sokeria
n. 350 g sämpyläjauhoja tai vehnäjauhoja
200 g pakastepinaattia sulatettuna ja valutettuna
150 - 200 g fetajuustoa
2 rkl öljyä
1,5 dl raastettua parmesaania
hieman mustapippuria
vajaa ½ tl suolaa
1. Mittaa kulhoon haalea vesi. Liota sekaan hiiva ja sekoita.
2. Lisää sokeri ja suola sekä jauhot. Sekoita tasaiseksi.
3. Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi.
4. Sekoita täytettä varten kulhossa sulanut pinaatti, öljy, raastettu parmesaani ja kuutioitu fetajuusto. Ripauta sekaan mustapippuria ja suolaa.
5. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 30 cm x 35 cm kokoiseksi levyksi.
6. Leivät täyte levylle ja rullaa kääretortun tapaan.
7. Leikkaa rulla 18 viipaleeseen ja nosta ne pellille. Kohota noin 15 minuuttia.
8. Paista 200 asteessa 15 - 20 minuuttia.
Tunnisteet
juusto,
leipä,
leivonnainen,
munaton
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam mikä ohje, ja herkullisen näköisiä kierteitä.
VastaaPoistaKiitos reseptistä! Näistä tuli todella hyviä! Meidän versio näytti tältä: http://tuorepasta.blogspot.fi/2013/06/pinaattikierteet.html
VastaaPoista