11. huhtikuuta 2013

Kasvisborssikeitto


Tässä keittiössä on valmistettu  borssia useita kertoja, onhan se yksi suosikkiruoistani aina päiväkoti-ikäisestä asti. Omaan borssiohjeeseeni tulee reilusti punajuurta, mutta nyt tein monipuolisemman kasvisversion, jossa on reilusti myös kaalta. Tämäntyyppisiä ohjeita löytyy paljon Itä-Euroopasta!

Laitoin keittoon myös keitettyjä valkoisia papuja, että sain siitä vähän tuhdimman.

Kasvisborssi

2 rkl öljyä
300 g punajuurta
500 g kaalta
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1,5 l vettä
3 rkl omenaviinietikkaa
2 laakerinlehteä
10 kokonaista mustapippuria
1 kasvisliemikuutio
½ tl suolaa
(keitettyjä valkoisia papuja)

Tarjoiluun:
persiljaa
ranskankermaa

1. Suikaloi kaali, raasta punajuuret ja porkkana, hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Kuullota kasviksia öljyssä hetki. Lisää vesi, etikka, laakerinlehdet, pippurit, liemikuutio ja suolaa.
3. Keittele kaikessa rauhassa reilu tunti. Noin puolivälissä keittämistä voit lisätä keitetyt valkoiset pavut. (Keitin pavut itse. Epäilen, että tölkkipavut hajoaisivat liikaa). Tarkista maku.
4. Tarjoa ranskankerman ja tuoreen persiljan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti