14. huhtikuuta 2013

Loimulohi-pastasalaatti



Pikkuisen on mulle tuo lohi viime aikoina maistunut. Liekö joku tarve hyville rasvoille.. Tänään eilinen pastan jämä ja loimulohi saivat toisistaan hyvän seuralaisen. Salaattiin laitoin napakaksi keitettyä parsakaalia ja se toimi hyvin. Muistakaa syödäkin parsakaalia, mahtava kasvis! Ja toivottavasti löydätte jostain herkullista loimulohta!


Loimulohi-pastasalaatti (2 - 3 pääruoka-annosta)


4 dl kypsää pastaa
1½ dl turkkilaista jogurttia (tai kermaviiliä 10%)
vajaa ½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl sinappia
mustapippuria myllystä
2 rkl tuoretta (!) tilliä
100 g kurkkua
150 g parsakaalia
200 g tomaattia (kirsikkatomaatteja)
friseesalaattia ½ kerää
200 - 300 g loimulohta

1. Kaada salaattiluhon pohjalle pasta ja lisää kaikki kastikkeen ainekset (jogurtti ja mausteet). Sekoita
2. Pilko parsakaali melko pieniksi paloiksi ja keitä 2 min suolalla maustetussa vedessä. Huuhdo kylmällä vedellä, jotta parsakaali jäähtyää. Tarkoitus on, että kaali kypsyy, mutta jää reilusti rapsakaksi.
3. Pilko kurkku ja tomaatit ja revi salaatti suikaleiksi.
4. Sekoita kaikki ainekset lohta lukuunottamatta.
5. Viipaloi lohi salaatin pinnalle ja koristele salaattiin käytetyillä kasviksilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti