21. helmikuuta 2011

Kotiruokaviikko: Jauhelihakastike

Kotiruokaviikon aloittaa jauhelihakastike. Tämä on niin baaselia kastiketta kuin olla ja voi. Viimeksi olen tällaista syönyt varmaan vuonna 1999, kun maalaismummoihmisen keittiössä istuin ruokailemassa. Sain oikein keskittyä, etten nykäisen kaapista jotain vähintäänkin ekstoottista, esimerkiksi ketsuppia, ruokaa maustamaan.

Kotiruokaviikosta lisää täältä.



Jauhelihakastike (4:lle)

400 g jauhelihaa
1 - 2 sipulia
3 rkl jauhoja
4,5 dl vettä
suolaa
mustapippuria

1. Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipuli ja jatka ruskistusta.
2. Lisää vehnäjauhot. Niihin on hyvä saada vähän väriä ja makua. Jauhot voi ruskistaa myös erikseen voissa, jos haluaa kunnon käristyskastikkeen.
3. Lisää neste ja hauduta, kunnes sipulit ovat aivan pehmeitä.
4. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa perunoiden ja porkkanaraasteen kera.

4 kommenttia:

  1. Ensivisiitillä. Herkullisia ruokia blogisi täynnä, appelsiiniriisiä on kokeiltava ehdottomasti sen valkosuklaan takia.

    VastaaPoista
  2. Oih, tervetuloa! Vinkkasinkin siitä, että suklaa ehkä kannattaisi sulattaa ja sekoittaa vatkaun kerman joukkoon, jotta maun saisi hyvin esille. Kerro sitten, miten meni! Ihan perusappelsiiiniriisikin ilman mausteita ja suklaata toimii mulle!

    VastaaPoista
  3. jauheliha on aika raakaa tossa ateriassa....

    VastaaPoista
  4. Hih! En ole varma, mitä tarkoitat, mutta ehkäpä viittaat tuohon liesituulettimen valossa otettuun surkeahkoon kuvaan, jossa jauhelihan värikin pääsee ihan uusiin ulottuvuuksiin!

    VastaaPoista