2. helmikuuta 2011

Punaherukka-rahkakakku


Pakastemarjojen suhteen mulle käy aina vähän niin, että syksyllä ei heti malta käyttää niitä jatkuvasti, sitten ne unohtuu pakastimeen joulun ajaksi ja nyt, kun kevät lähestyy, niitä pitää vimmalla alkaa käyttää, että mahtuu sitten uudet marjat taas kesällä. Pensasmustikat kyllä loppui jo ennen joulua, kun Elli on niin innokas mustikkafani, mutta vielä on mansikkaa ja punaherukkaa. Punaviinimarjoista tulee mieleen mummola, ehkä siksi niitä torilta kesällä kotiin kannoinkin. Meidän pihassa on vain mustaherukoita, jotka eivät vielä tee marjaa ja muutama vusikymmeniä vanha villiintynyt valko- ja punaherukkapensas tontin laitamilla. Sympaattista mutta ei kovin satoisaa.

Kinuskinen väri kakkuun tuli siitä, että käytin fariinisokeria.Se sopi hyvin kakkuun, mutta oikeat sokerihiiret voisivat tarjota kakun kera vielä kinuskikastiketta. Kannattaa maistella täytettä ennen paistamista, että sokeria on sopivasti omaan makuun. Omassa kakussani oli myös ripaus raastettua sitruunan kuorta ja täyteläisemmäksi täytteen saa sekoittamalla joukkoon purkin ranskankermaa, mutta ilmankin tulee oivallista. Miinusta tulee punaherukoiden siemenistä. Tiedättehän, kun niitä puraistessa tulee joskus inhoja vilunväristyksiä. Miten ne siemenet on mustaherukoissakin jotenkin erilaisia? Hyvää kakkua silti ja oivallista seuraavana päivänä, kun se oli ehtinyt vetäytyä ja jähmettyä hyvin. Ja mummo, olet ajatuksissa!
 
Punaherukka-rahkakakkua

4 kommenttia:

 1. Tätä oli pakko testata!! :) Ihanaa tuli. Melko makeaa, ja meillä laitettiin päälle vielä kinuskikastiketta, et seuraavalla kerralla jätän sokerin ehkä vähä vähemmälle. Mutta ensi kerta tulee kyllä, sen verran punaherukoita pakkasessa mille ei muuta käyttöä keksi.

  -L-

  VastaaPoista
 2. Kävikö kinuski hyvin? Juu, punaherukoille ei välillä meinaa keksiä, ja siksi kehittelinkin tämän kakun. Täytettä kannattaa maistella, että saa makeuden kohdalleen, ohjeessa se on ekä hieman summittainen. Meillä ei ollut liian makeaa, kun ei ollut kastiketta ja pakastemarjoissa ei ollut lainkaan sokeria. Tuuhan kertomaan, jos keksit lisää kehitysideoita! ü

  VastaaPoista
 3. Kinuski käy hyvin!! On sen verra kirpsakoita noi herukat. Mutta hei, ehottomasti parempaa näin seuraavana päivänä. Makeuskaan ei ole niin niin paha kun on ollut kakku jääkaapissa joten on raikkaan viileää.

  -L-

  VastaaPoista
 4. Juu, tätä ei kannata lämpimänä ja aivan tuoreena ollenkaan haukata, vaan antaa rauhassa vetäytyä ja jäähtyä.

  VastaaPoista