Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
25. helmikuuta 2011
Kotiruokaviikko: Riisipuuro ja mustaherukkasoppa
Olisihan se ohrapuuro ollut kotimainen ja ekologisempi vaihtoehto! Nyt tehtiin kuitenkin marjasopan seuraksi riisipuuroa. Meillä se maistuu ympäri vuoden eikä vain jouluna. Marjasopan suurustaminen on minulle aina yhtä yllätyksellistä. En pidä paksuista kiisseleistä, mutta jotenkin aina joudun siihen tilanteeseen, etten muista, paljonko ideaali määrä perunajauhoja olikaan. Nyt piti kaiken kukkuraksi turvautua Ohrakkaaseen eli ohratärkkelykseen, koska perunajauhot oli loppu. Kukin löytäköön oman kultaisen keskitien kiisselin paksuudesta. Mehutiivisteen sijaan käytin muuten glögitiivistettä, koska halusin siitä eroon ja se oli mainio pohja mustaherukoille.
Riisipuuro
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l kevytmaitoa
suolaa
1. Kiehauta vesi, lisää riisi ja keitä riisiä, kunnes vesi imeytyy siihen.
2. Lisää maito, kiehauta ja anna sitten puuron hautua erittäin miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.
3. Lisää lopuksi suola ja sekoita.
Mustaherukkakiisseli
8 dl vettä
2 dl mehutiivistettä (glögitiivistettä)
(sokeria)
2 - 3 rkl perunajauhoja (tai ohrakasta vastaava määrä
200 g pakastemustaherukoita
1. Sekoita vesi ja mehutiiviste. Lisää tarvittaessa sokeria.
2. Sekoita joukkoon perunajauhot.
3. Kuumenna hämmentäen, kunnes kiisseli kiehahtaa. (Ohratärkkelystä keitetään pari minuuttia).
4. Tarjoa haaleana tai kylmänä puuron kera.
Tunnisteet
hedelmät ja marjat,
suomalainen ruokaperinne
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti