4. helmikuuta 2011

Appelsiiniriisi


Apua! Tämä on kuulemma jouluruoka. Ja joku taas tarjoaa sitä aina juhannuksena. Meillä tämä on kyllä ihan-milloin-vain-ruoka. Nyt oli kaupassa suuria, makeita appelsiineja tarjolla ja niistä tulee ihanaa appeliinikiisseliä tai appelsiiniriisiä.

Appelsiiniriisin voi maustaa kanelilla, kardemummalla, appelsiinin- tai sitruunankuorella, vaniljasokerilla tai vaikkapa valkosuklaalla. Itse laitoin tällä kertaa hitusen appelsiininkuorta, kardemummaa ja valkosuklaata. Olin hieman pettynyt tuohon  valkosuklaaseen, kun se ei oikein maistunut lopputuloksessa. Kyseessä oli kyllä jonkin pienen herkkupuodin valmistama suklaa, joka ei ollut erityisen loistokasta. Jos haluaa oikein herkutella ja  valkosuklaan maun hyvin esille, se kannattaa sulattaa ja sekoittaa varovasti vatkatun kerman joukkoon ja määrä voisi olla jotain 100 - 200 g väliltä.

Appelsiiniriisi (8-10 ann.)

1 dl pitkäjyväistä riisiä
3,5 dl vettä

½ appelsiinin kuori
tilkka sitruunanmehua
1/2 tl kardemummaa
4-6 appelsiinia
2 dl kuohukermaa
1 dl maitorahkaa

1 rkl sokeria

(50 g valkosuklaata raastettuna)

1. Keitä riisi kypsäksi ja valuta mahdollinen vesi pois. Kaada riisi kulhoon, mausta appelsiininkuorella, sitruunamehulla ja kardemummalla. Laita kulho viileään.
2. Kuori appelsiinit veitsellä ja paloittele pieniksi paloiksi. Halutessasi voit fileoida appelsiinin. Sekoita applesiininpalat riisin joukkoon. Nosta kulho takaisin kylmään.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokeri ja sekoita. Halutessasi lisää raastettu valkosuklaa.
4. Sekoita kerma appelsiini-riisiseokseen. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti