8. helmikuuta 2011

Pannuleipäset


Toissapäivänä kaipailin keiton seuraksi jotain pikataikinaleipää, jonka olisi nopeasti valmistanut siinä sivussa. Muistin hämärästi, että sellainen ohje on yläasteen kotitalouskirjassa (kyllä, se on minulla tallessa), mutta eilen vasta kävin kipaisemassa kirjan yläkerrasta ja ryhdyin tuumasta toimeen. Tuon kotitalouskirjan lisäksi ohje löytyy esimerkiksi Savon Sanomien sivuilta.

Kaapissani ei ollut hiivaleipäjauhoja eikä kyllä piimääkään, joten resepti koki hieman uudistusta. Käyttämäni aineet ovat suluissa. Tämä leipä sopii hyvin rieskan ystäville. Tarkoitan siis sitä litteää ihanuutta, sillä olen kotoisin Oulusta, en täältä Karjalan hujakoilta. Leipäset ovat parhaimmillaan tuoreena ja lämpöisenä, mutta söimme niitä myös paahdettuna iltapalalla.


Ellun leipäset (n. 10 kpl)

2½ dl hiivaleipäjauhoja (1 dl vehnäjauhoja ja 1½ dl ohrajauhoja)
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1½ dl piimää (kermaviiliä)
1 rkl siirappiaYhdistä aineet sekoittaen. Muotoile jauhotetulla alustalla ohuita kämmenen kokoisia leipäsiä. Taikinassa ei ole sitkoa ja se tarttuu helposti kiinni. Nosta leipäset lastan avulla pinnoitetulle pannulle. Rasvaa ei tarvitse. Paista minuutin verran kummaltakin puolelta melko kuumalla pannulla.


Halutessasi voit voidella leipäset paistamisen jälkeen sulalla voilla. Voi on mielestäni muutenkin näiden leivonnaisten paras kaveri!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti