Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
14. helmikuuta 2011
Uunilohta
Vaikka ruoanlaitto yleensä onkin mukavaa, niin joskus on luksusta jättää yksi päivä väliin. Niinpä tein sunnuntaina lounaan jälkeen uuniin vielä uunilohta, niin saadaan seuraava päivä vapaaksi kokkauksesta. Tämä luomus syntyi kaapin aineksista ja lohiannospalojakin löytyi pakastimesta. Voi käyttää toki myös filettä, mutta isommalle fileelle kannattaa tuplata höystön määrä. Kermaakin oli tilkka jääkaapissa.
Kalan kanssa uunissa kypsyi vihannesriisi. Tämä on yksi niistä ruoista, jossa koko aterian voi kypsentää kerralla uunissa. Kätevää. Samaan sarjaan kuuluu lihapullat ja lohkoperunat.
Uunilohta sinappisella kastikkeella
300 - 400 g lohta fileenä tai annospaloina
2 sipulia
2 - 3 porkkanaa
1 prk kermaviiliä
1 tl suolaa
(1/2 dl kermaa)
1 rkl kuivattua tilliä (tai tuoretta reilummin)
1 rkl sinappia
1 tl hunajaa
ripaus mustapippuria
kourallinen juustoraastetta
1. Laita uunivuokaan lohipalat. Pilko kasvikset ja lisää ne vuokaan. Porkkanat saavat olla ohuita, jotta ehtivät kypsyä.
2. Sekoita kermaviilin joukkoon mausteet. Lisää kastike lohen ja kasvisten päälle.
3. Ripottele päälle juustoraaste.
4. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti