Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
19. helmikuuta 2013
Broileri-papukeitto
Aamulla Huomenta Suomessa oli juttua ruokahävikistä ja johonkin kerrostaloon oli perustettu taloyhtiön herkkupesä, johon asukkaat voivat tuoda ruokia, jotka heillä jäisivät käyttämättä. Siis aivan syömäkelpoista ja hyvää, pakkauksissa olevaa ruokaa. Jotenkin vaikea ymmärtää, että miksi ihmisillä olisi tällaista ruokaa kaapeissaan, mutta niin vain pesään ilmestyi kaikenlaista hedelmistä glögiin. Syömäkelpoista ruokaahan heitämme pois vuodessa keskimäärin 23 kiloa, mikä on hurja määrä. Itse yritän kyttäillä jääkaapin sisältöä päivittäin ja tänään huomasin, että on broilerin viimeinen käyttöpäivä. Kuiva-ainekaapista löytyi kuin tilauksesta valkoisia papuja ja niin tuli sitten idea meksikolaistyyppisestä broilerikeitosta. Tuoretta chiliä voi lisäillä halutessaan, minä tein yllättäen taas lapsiystävällisen version.
Keiton voi tarjota ranskankerman, krutonkien ja kurkkuraasteen kera. Broilerin sijasta voisi käyttää jauhelihaa tai vaikka soijapaloja.
Broileri-papukeitto (4:lle)
8 dl vettä
1 dl (risotto)riisiä
1 iso punainen paprika
1 porkkana
1 tl suolaa
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl chilimausteseosta
(½ tuore mieto punainen chili)
½ tl paprikajauhetta
½ tl juustokuminaa
1 rkl öljyä
250 g broilerin maustamattomia filesuikaleita
1 tkl (425 g ) valkoisia papuja tomaattikastikkessa
1. Kiehauta vesi. Lisää riisi, pieneksi kuutioitu punainen paprika ja porkkana sekä mausteet. Keitä hiljalleen 20 minuuttia.
2. Paista pannulla öljyssä broilerinsuikaleet ja hienonnettu sipuli. Lisää ainekset keiton joukkoon.
3. Lisää lopuksi keittoon tölkillinen papuja tomaattikastikkeessa ja anna hautua vielä 10 minuuttia.
Tunnisteet
broileri,
keitto,
pavut/ palkokasvit
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti