Tällaista kakkua tehtiin syysloman kunniaksi. Hieman kirpeä mango ja suklainen kinuskitäyte sopivat erittäin hyvin yhteen. Lue aluksi koko ohje, koska työvaiheita kannattaa seurata oikeassa järjestyksessä. Tämän kakun voi hyvin tarjota vasta seuraavana päivänä, koristelutkin kestävät sen hyvin.
Tee näin:
1. Valmista suklaakinuski ensimmäiseksi ja nosta jähmettymään jääkaappiin.
2. Leivo pohja.
3. Halkaise jäähtynyt kakkupohja 3 osaan ja valmista mangotäyte
4. Vatkaa suklaakinuski vaahdoksi.
5. Kasaa kakku irtopohjavuokaan ja anna hyytyä kolmisen tuntia ennen irroitusta ja koristelua.
6. Koristele.
Mango-suklaakinuskikakku
Tumma kakkupohja:
4 kananmunaa
1½ dl luomuruokosokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri erittäin hyväksi ja pysyväksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi kuivat aineet, sekoita taikinakaapimella. Kaavi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (pohjan voi päällystää leivinpaperilla) irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 25 - 30 minuuttia.
Mangotäyte:
200 g mangososetta
1 prk (250 g ) maitorahkaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 - 3 liivatelehteä
1 - 2 rkl vettä
1 dl vispikermaa vaahdotettuna
Liota liivatelelehdet pehmeäksi kylmässä vedessä. Sekoita kulhossa maitorahka, mangosose, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Tarkista makeus. Mangotäytteen on tarkoitus olla hieman kirpeä ja ei kovin makea, sillä suklaatäyte on makea. Kuumenna tilkka vettä ja liota siihen liivatelehdet. Lisää liivateseos rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää täytteeseen lopuksi vatkattu kerma. (Voit tässä kohden vatkata koko purkillisen eli 2dl, koska toinen puoli vatkatusta kermasta menee valmiiseen suklaa-kinuskivaahtoon.)
Suklaa-kinuskitäyte (voi korvata suklaakermalla, ks. ohje):
2 dl vispikermaa
1½ dl luomuoruokosokeria
50 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa (vaahdotettuna)
1. Kinuskia varten kuumenna sokeria kattilassa, kunnes se alkaa sulaa ja saa hieman väriä. Lisää 2 dl vispikermaa ja sekoittele. Anna seoksen kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
2. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut seokseen. Nosta jääkaappiin tai kylmävesihauteeseen.
3. Kun seos on aivan kylmää, vaahdota sähkövatkaimella. Seos on makeaa, joten lisää joukkoon lopuksi 1 dl vatkattua kermaa.
Jos et halua valmistaa suklaa-kinuskia, voit korvata täytteen helpomalla suklaakermalla. Vatkaa 2 dl vispikermaa hieman pursotusvaahtoa löysemmäksi. Sulata varoen n. 80 g suklaata, sekoittele, kunnes se on korkeintaan huoneenlämpöistä ja vatkaa suklaa kerman joukkoon.
Kostutukseen:
½ dl vettä
Koristeluun:
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
suklaarouhetta
Kakun kasaus:
Laita alin pohja leivinpaperille irtopohjavuoan sisään. Kostuta pohjaa hieman vedellä. Lisää suurin osa mangotäytteestä, säästä pari desiä pinnalle. Nosta seuraava kakkukerros päälle, kostuta hieman vedellä. Levitä päälle suklaakinuskitäyte. Nosta kakun kansi päälle, kostuta hieman vedellä ja levitä pintaan loput mangotäytteestä. Nosta kylmään hyytymaan muutamaksi tunniksi.
Irrota vuoka ympäriltä ja siirrä kakku leivinpapereineen tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi, sokeria ei tarvita. Lusikoi suurin osa kermasta pursotinpussiin, mutta sivele kakun reunoille hyvin ohuelti kermaa. Raasta suklaata ja ripottele suklaarouhetta reunoille kallistamalla kakkua varovasti. Tee pintaan kermapursotukset ja valmista on!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti