12. lokakuuta 2012

Kasvis-vuohenjuustospaghetti



Alkuperäinen ohje sattui silmääni Kotiliedestä (18/2012). Kaupassa en yhtään muistanut, mitä ohjeeseen tuli vuohenjuustoa ja kesäkurpitsaa lukuunottamatta, joten tämä on nyt oma sävellykseni. Jos vain tykkää vuohenjuustosta, niin tämä kasvisruoka maistuu varmasti ihan kenelle vaan! Tietenkin juustonhan voisi halutessaan vaihtaa fetaan, mozzarellaan tai miksei sinihomejuustoonkin.

Alkuperäisessä neljän hengen ohjeessa oli spaghettia 350 grammaa, mikä oli musta ihan tajuton määrä. Laitoin siis 200 g ja varmasti on neljälle syömistä! Kasvikset voi valita makunsa mukaan, kun pitää yhteispainon suunnilleen samana, niin ruoan riittoisuus on taattu. Tähän kävisi ihanasti pinaatti, punasipuli, pähkinätkin sekä rucola.

Kotilieden resepti olisi ehdottomasti kaivannut jotain hapokkuutta, enkä itsekään tajunnut sitä siinä hässäkässä lisätä, eli loraus sitruunamehua tai tarjoiluun balsamiviinietikkaa. Ja tietenkin paholaisenhilloa ja pinjansiemeniä! Syömään!


Kasvis-vuohenjuustospaghetti (4 ann.)

200 g spaghettia
vettä
½ tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä
400 g kesäkurpitsaa
½ punainen paprika
½ parsakaali (varsiosa käy paloina erittäin hyvin)
250 g tomaatteja (kirsikkatomaatteja, luumutomaatteja tms.)
n. ½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
100 g vuohenjuustoa
(tilkka sitruunanmehua)
pinjansiemeniä

kurkku - tai kesäkurpitsaraastetta

1. Laita suolalla maustettu vesi kiehumaan. Lisää spaghetti kiehuvaan veteen. keitä kypsäksi ja valuta. Säästä n. 1 dl keitinlientä
2. Pastan kiehuessa pese ja pilko kasvikset.
3. Kuumenna pannu, lorauta siihen oliiviöljyä ja kuullota kesäkurpitsan, parsakaalin ja paprikan paloja viitisen minuuttia.
4. Lisää lohkotut tai pilkotut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta muutama minuutti.
5. Lisää valutettu, kypsä spaghetti ja kuutioiksi pilkottu vuohenjuusto sekä tarvittaessa hieman keitinlientä.
6. Koristele halutessasi vuohenjuustoviipaleella, kurkkuraasteella ja pinjansiemenillä. Tarjoile paholaisenhillon kanssa. (Sekin ohje löytyy blogistani).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti