19. tammikuuta 2011

Mustaherukka-valkosuklaakakku


Kun nyt näitten kakkujen ja valkosuklaan kanssa on herkuteltu, niin jatketaan vielä hyväksi havaittua tietä. Vähän aikaa sitten kahvipöytää koristi tämä kakku ja itselleni mustaherukan ja valkosuklaan liitto oli oikein toimiva.

Kakun mustaherukkatäytteen on tarkoitus olla hieman kirpeä, kun valkosuklaatäyte taas on ihanan makea. Laitoin mustaherukkatäytteeseen kolme liivatelehteä mutta se jäi hieman liian pehmeäksi, joten olenkin kirjannut ohjeeseen 4 lehteä.

Pohja:
150 g keksejä (digestive)
60 g voita

Täytteen peruseos:
1 prk rahkaa
1 prk (200 g) tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa

Mustaherukkatäyte:
1/2 perustäytteestä
200g mustaherukoita soseutettuna (pakastettuja tai tuoreita)
1/2 dl hedelmäsokeria (tai maun mukaan tavallista sokeria)
4 liivatelehteä
1- 2 rkl vettä

Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
2 liivatelehteä
1 rkl vettä

1. Pohjaa varten murusta keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.
2. Valmista täyteseos. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon pehmitetty tuorejuusto sekä rahka. Jaa seos kahteen kulhoon.
3. Valmista mustaherukkatäyte. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekota täytteeseen soseutetut mustaherukat ja hedelmäsokeri. Tarkista maku (saa olla hieman kirpeä). Kuumenna vesi ja liota liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja jäähdytä hetki ennen valkosuklaakerroksen lisäämistä.
4. Valmista valkosuklaatäyte. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Liota liivatelehdet ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Kaada sekä hieman jäähtynyt suklaa että liivateneste täyteseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte varovasti mustaherukkakerroksen päälle.
5. Anna koko kakun jähmettyä muutamia tunteja tai yön yli.

Koristeluun voi käyttää esim. valkosuklaata ja mustaherukoita.

6 kommenttia:

  1. Pakko olla hyvää. Voisin kokeilla mustikalla tätä :) kuvassa näyttää että valkosuklaatäytettä olisi paljon enemmän kuin mustaherukkaa, vaikka täytteen perusseos jaetaan alussa kahteen kulhoon (sama määrä?) ?

    VastaaPoista
  2. Juu, kyllä se siltä näyttääpi, mutta jakamisesta kahteen kulhoon vastasi armas siskoni niin ken tietää ü Mutta jos kokeilet, niin saadan tarkennus, että miten paksuja tulee. Harmi, kun ei ole viipaleesta kuvaa...

    VastaaPoista
  3. Tein tätä kaverin vauvajuhliin, aivan ihana kakku! Tästä tuli mun suosikki tälle syksylle :) Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos ja ole hyvä. Tämä on herkkua ja siitä kiva, kun voi huoletta tehdä pakastemarjoista!

    VastaaPoista
  5. Täytyy yrittää - ja muistaa pitää vesihana kiinni! Terv. äiti

    VastaaPoista
  6. Laitoin valkosuklaatäytteen päälle vielä mustaherukoita ja kiilteen mustaherukkamehusta ja liivatteista. Sopii tosi hyvin!

    VastaaPoista