3. tammikuuta 2011

Tomaattinen broileri-pastakeitto

Uuden vuoden aluksi on ihanaa herkutella keitoilla. Tämä keitto popsahti mieleen eilen illalla nukkumaan mennessä ja nyt se saikin pari uutta twistiä innostukseni lomassa. Ohje on suuri, reilu 2 litraa keittoa, joten kaikessa järkevyydessä sen voi puolittaa. Broileria voi silti käyttää 400 grammaa, jos on lihan ystävä. Meillä lihaa käytetään usein suhteessa vähemmän kuin mitä normiohjeissa on. Keiton kera käy ihanasti suolakurkkukuutiot.
Hyviä keittelyhetkiä!


Tomaattinen broileri-pastakeitto (8:lle)


1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g broilerin filesuikaleita
1 (400 g) kesäkurpitsaa paloina
2 (200 g) porkkanaa viipaleina
9 dl vettä
2 prk tomaattimurskaa ( á 500 g)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1/2 rkl paprikajauhetta
1/2 tl juustokuminaa
4-5 dl täysjyväpastaa (esim. cappeli)
1 - 1 1/2 prk creme fraichea
nippu tuoretta persiljaa

Tarjoiluun:

1 suolakurkku/ maustekurkku
creme fraichea
silputtua persiljaa

1. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää joukkoon broilerisuikaleet. Ruskista hetki ja lisää kesäkurpitsapalat. Kaada koko seos kattilaan.
2. Lisää vesi ja tomaattimurska sekä porkkanat kattilaan. Mausta suolalla, paprikalla, timjamilla ja juustokuminalla. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.
3. Lisää pasta ja jatka keittämistä, kunnes pasta ja kasvikset ovat kypsiä.
4. Lisää joukkoon creme fraiche ja sammuta liesi. Sekoita joukkoon silputtu persilja. Tarkista suola.
5. Annostele lautasille. Lisää pinnalle kurkkukuutioita, creme fracihea ja tuoretta persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti