18. tammikuuta 2011

Nopeampi pasta

Tässä eilisen päivän lounas. Kaapista ei löytynyt kovinkaan laajaa aineistoa, joten päädyin peruspastaan. Yllätyin, miten hyvää tällainen perustavanlaatuinen setti oli. Aiemmin olen freesannut tomaatit pannulla oliiviöljyssä, mutta tämä tuoreversio oli minusta paljon parempi. Kaiken kukkuraksi tämän valmistamiseen tarvitaan vain kattila ja juustoraastin, joten ruokahan onnistuu vaikka leirinuotiolla.Näin simppelissä ruoassa raaka-aineiden laatu korostuu, siksi kirjasin reseptiin kypsiä tomaatteja ja hyvää oliiviöljyä. Itse käytin tällä kertaa kalamata neitsytoliiviöljyä.


Pikainen tuoretomaattipasta 2:lle

spaghettia sopiva määrä

200 g kypsiä kirsikkatomaatteja
hyvää oliiviöljyä (n. 2 rkl)
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
oreganoa
ripaus valkosipulijauhetta
50 g parmesanjuustoa palana
tuoretta basilikaa


1. Murskaa kirsikkatomaatit käsin mahdollisimman hyvin esimerkiksi leikkuulaudalla. Lisää päälle oliiviöljyä ja mausteet.
2. Keitä pasta.
3. Vuole muutama parmesanlastu ja raasta loppu juusto.
4. Kun pasta on kypsää, kaada vesi pois ja sekoita nopeasti kuuman pastan joukkoon murskatut tomaatit mausteineen ja parmesanjuusto. Sekoituksen voi tehdä kuumalla levyllä, ettei ruoka pääse jäähtymään liiaksi. Koristeeksi parmesanlastuja ja esim. basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti