25. tammikuuta 2011

Leipäjuustosalaattia ja vinegrette

Meillä oli tänään hieman kiire ja lumitöistä edelleen puolet on tekemättä. Niinpä ruoanlaitto jäi välistä ja päivällis-iltapalaksi tein leipäjuustosalaatin kaupasta palattuamme. Eiköhän sillä pärjää seuraavaan päivään. Leipäjuusto on kivaa vaihtelua fetalle ja mozzarellalle. Koska salaattiin tulee mandariinia, niin halusin seuraksi jotain makeahkoa vinegretteä ja niinpä puristin siihen mandariinin mehua. Harmi, ettei nykyinen oliiviöljyni ole ihan parhaimman makuista, pitää käydä hakemassa jotain muuta merkkiä.

Kuinkahan tuo vinegrette nyt pitäisi kirjoittaa, kun on kaksi vaihtoehtoa: vinaigrette ja vinegrette. Suomalaista kieliasua suosien varmaan tuo iisimpi versio olisi suotava.Ruokaisampaan salaattiin voi laitttaa juustoa tuon 100 g per ruokailija, mutta lisäkesalaattiin riittää vähempikin. Vinegrette oli mukavan makeaa, mutta ehkä ensi kerralla voisi lisätä hapokkuutta vielä sitruunanmehulla.

Oli pakko kuvata postauksen loppuun myös kevään - hmm, kevään?- ensimmäiset tulppaanit meidän kotona. Kuva hieman tärähti, mutta se ei pilaa niiden tuomaa auringonpaistetta kaiken sen lastenvaunujen kanssa lumihangessa  rämpimisen jälkeen! Se vei kyllä voimat, kiitos vain Jonnalle, joka rämpi kanssani takaisin päin. Muuten olisin saattanut istahtaa penkalle odottamaan kevättä toden teolla. No, nyt on salaatit popsittu ja rauha maassa ja ihana käpertyä sohvalle katsomaan illan sisustusohjelmaa!
 
Leipäjuustosalaatti


salaattia
kurkkua
viinirypäleitä
mandariininlohkoja (tuoreita tai purkista)
100 g leipäjuustoa/ ruokailija

Mandariinivinegrette

1 mandariinin puristettu mehu
1 tl balsamicoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria

Sekoita ainekset ja ravista kastikkeeksi esim. tyhjässä lasitölkissä. Suolaa ja sokeria oman maun mukaan, hapokkuttakin voi säätää viinietikan määrällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti