27. helmikuuta 2015

Mausteinen banaanikakku vegaanisena


Banana bread eli banaanikakku, mutta nyt maidoton ja muutoinkin vegaaninen versio. Ihan maistui banaanikakulle! Tämän kakun tein allergiasyistä, mutta näitä munattomia ja maidottomia ohjeita on hyvä olla takataskussa erinäisiä tilanteita varten. Käytin kylmäpuristettua rypsiöljyä, kun arvelin, ettei maku tule läpi mausteisessa kakussa, mutta kyllähän se sieltä hieman maistui. Suosittelen siis tavallista rypsi-/rapsiöljyä.

Mausteinen banaanikakku

250 g kypsää banaania
3/4 dl (kylmäpuristettua) öljyä
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
vajaa ½ tl suolaa
50 g pekaani- tai saksanpähkinöitä
1 dl kahvia
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3/4 tl ruokasoodaa

Kuorrutus:
2 rkl kahvia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
n. 2 dl tomusokeria

Pinnalle:
pähkinöitä
tomusokeria

1. Soseuta banaanit ja öljy tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.
2. Lisää kaneli, kardemumma, suola, rouhitut pähkinät, kahvi sekä sokeri ja sekoita.
3. Sekoita soda jauhoihin ja lisää jauhot kakkutaikinaan.
4. Kaada taikina öljyllä voideltuun vuokaan ja paista kakkua noin 50 minuuttia 175 asteessa.
5. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja irrota vuoasta. Anna jäähtyä
6. Kun kakku on huoneenlämpöinen, valmista kuorrutus.
7. Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna varoen koko ajan sekoittaen. Kun seos kuumuu tarpeeksi, se muuttu juoksevammaksi. Seoksen pitää olla rakenteeltaan jähmeää, mutta kuitenkin sellaista, että sen voi valuttaa kakun pinnalle. (Lisää tarvittaessa nestettä tai tomusokeria).
8. Valuta kuorrute kakun pinnalle ja paina kuorrutteeseen pähkinöitä. Kun kuorrute on jähmettynyt, siivilöi pintaan tomusokeria,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti