9. helmikuuta 2015

Lohimureke tai oikeastaan terriini


Valmistin yhdestä lapsiperheille suunnatusta keittokirjasta lohimureketta. Kirjan vinkkien mukaisesti ajoin massan sileäksi ja kypsensin vielä vesihauteessa. Murekkeen aineksia muuttelin oman maun mukaan. Lopputulos oli pehmeä ja erittäin sileä - suoraan sanottuna: epäilyttävän sileä. Lapset kummastelivat ja minäkin ihmettelin. Ajattelinkin, että ruoka oli arkiruoaksi liian fiiniä (lue: rakenteeltaan erikoista) ja parhaiten se saattaisi sopia kylmänä jonkin tahnan kera vaikka pienien ruisleipien päälle. Terrininhän voi tarjota joko kylmänä tai lämpimänä, mutta jotenkin lämpimän ruoan kanssa on sellainen juttu, että se saisi muistuttaa alkuperäistä raaka-ainetta enemmän, tässä siis lohta. Tää oli ehkä kaikkien aikojen sekavin avaus, en itsekään tiedä, suosittelisinko terriiniä vai en. Lohimurekkeen teen ainakin karkeammasta massasta jatkossakin.

Lohiterriini

500 g lohta
1 tl suolaa
25 g voita
2 kananmunaa
2 rkl perunajauhoja
1 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
(mustapippuria sitruunamehua, tilliä)

1. Irrotaa lohifileestä ruodot ja nahka.
2. Hienonna lohifile tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. (Jos epäilet laitteesi tehokkuutta, suosittelen hienontamaan lohen yhdessä nesteen kanssa). Jos haluat rakeenteeseen purutuntumaa, niin seosta ei kannata hienontaa kauttaaltaan, vaan sekaan saa jäädä sattumia.
3. Lisää lohen sekaan suola ja sulatettu voi. Sekoita.
4. Lisää kananmunat, perunajauhot ja kerma sekä maito. Sekoita tasaiseksi. Mausta halutessasi.
5. Kaada murekemassa voideltuun leipävuokaan.
6. Paista vesihauteessa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys.
7. Tarjoa lämpimänä pääruokana tai kylmänä alkuruokana kylmän kastikkeen tai vaikkapa tsatsikin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti