28. helmikuuta 2012

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti


Teki mieli vuohenjuustoa ja niinpä sitä kaupasta kotiin tuotiin. Vihanneslokerossa odottivat borssia varten varatut punajuuret kuuliaisina posket pullollaan. Eivätpä tienneet, että pääsevät vuohenjuuston kanssa köllöttelemään.

Tässä salaatissa kaikki muu on sivuseikka, mutta kunhan siinä on vuohenjuustoa ja punajuurta! Herkullinen yhdistelmä! No, hunajakin olisi kova sana, mutta meillä ei tietenkään nyt ollut. Söimme tätä lämmintä salaattia päivälliseksi ja hyvin piti nälän.

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti (2:lle)

400 g punajuuria
suolaa
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
mustapippuria myllystä
100 - 200  g vuohenjuustoa
salaattia
pinjan- ja kurpitsansiemeniä
tuoretta timjamia, rucolaa, basilikaa (muuta sopivaa vihreää)

1. Keitä punajuuret kypsiksi. Itse lohkon ja kuorin sitten kypsänä.
2. Mausta keitetyt punajuuret ripauksella suolaa, oliiviöjyllä, mustapippurilla ja balsamiviinietikalla.
3. Kuumenna pannu. Paahda siinä hieman pinjan- ja kurpitsansiemeniä. Kaada lautaselle odottamaan salaatin kasaamista.
4. Laita pannulle vähän voita ja öljyä. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi, Paista vuohenjuustoa kovalla lämmöllä hetki. Värin voi ottaa myös toiselle puolelle juustoviipaletta, jos ei se ole alkanut sulamaan liikaa.
5. Kasaa salaatti ja nauti hyvässä seurassa.

3 kommenttia:

  1. Hitsi! Mahtavaa varmaan. Ainakin Finduksen pakastejuureksien jälkeen....Tuli taas erehdyttyä, mutta oppiahan siitä vain saa..

    VastaaPoista
  2. Hei, itse teen tuon niin että paahdan kuoritut ja lohkotut punajuuret uunissa. Sekaan laitan oliiviöljyä, balsamicosiirappia ja hippusen Maldon-suolaa. 200C noin 40 min tai kunnes punajuuret ovat al dente (riippuu vähän siitä onko kesä- vai talvipunajuuria). Sitten vaan salaattiin lämpimät punajuuret, ja vähän vuohenfetaa. Sitruunanmakuinen oliiviöljy ja hunaja riittävät kostukkeeksi. Vie kielen mennessään....

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä! Uunissa punajuurista tulee paahtuneina aivan ihania, kuten uunijuureksissakin. En vain kehdannut uuniin laittaa paria punajuurta, isommalle porukalle ehdottomasti uuniin! Ja hunajaa totta vie, meidän juokseva (!) hunaja vaan ei todellakaan enää tule pullosta ulos...

    VastaaPoista