Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
17. elokuuta 2013
Kasvisletut
Niin monta kertaa on ollut tarkoitus kokeilla kasvisraastelettuja tai juureslettuja. Nyt. Vihdoin.
Tykkään melkolailla kaikenlaisista letuista ja nämä eivät olleet poikkeus. Herkullista, helppoa ja edullista.
Lettujen kaverina tarjosin tietenkin kananmunakastiketta, mutta myös raejuustoa ja puolukkahilloa, jotka olivatkin oikein sattuvia kavereita lettusille. Parhaimmat kasvisletut paistuvat valurautaisessa lettupannussa (jollainen joutava meille löytyi mummoni kesämökin pikkukeittiöstä).
Kasvisletut
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja (osa täysjyvävehnäjauhoja)
n. ½ tl suolaa
200 g kasvisraastetta (porkkanaa, kesäkurpitsaa)
1. Raasta kasvikset hienoksi raasteeksi.
2. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää puolet maidosta ja suola.
3. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää sitten loppu maito.
4. Sekoita joukkoon myös kasvisraaste ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.
5. Paista lettupannulla voissa/ öljyssä lettuja ja tarjoa lämpiminä vaikkapa perunoiden, hillon ja raejuuston kera.
Tunnisteet
kasvisruoka,
letut/ ohukaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vois napata reseptin mukaan!
VastaaPoistaEhdottomasti!! Lettutaikinan varioinnissa on kyllä taivas vaan rajana.
VastaaPoista