30. kesäkuuta 2013

Kesän kalakeitto


Aikamoista hiljaiseloa täällä blogissa.  On loma ja reissuja ja ruokakin syöty valmiina milloin toisten pöydässä ja milloin ulkona muutoin.
Nyt viettelen lasten kanssa aikaa mökillä ja täällä kokattiin tänään meidän ehdotonta kesäsuosikkia, lohikeittoa. Kesällä siihen saakin helposti upeita makuja.  Tuoretta nippusipulia, tilliä ja uusia perunoita!
Eka kertaa ikinä bloggaan puhelimella,  katsotaan siis, toimivatko kuvat sun muut. Toisessa kuvassa minulle aivan mahdottoman rakas mummon mökin emalilautanen, noista lautasista kaikki maistuu parhaalle!

Kesän kalakeitto (4 ann.)
1 l vettä
muutama tuore varhaissipuli varsineen
10 keskikokoista uutta perunaa
2 porkkanaa
1 tl suolaa
400 g lohifilettä
2 dl ruokakermaa
1 ruukku tilliä
1. Laita suolalla maustettu vesi kiehumaan.
2. Pese uudet perunat ja kuori porkkanat. Pilko melko pieniksi paloiksi. 
3. Hienonna sipulit ja vaalea varsiosa, säästä vihreät varret myöhemmäksi.
4. Keitä kasviksia noin 5 min ja lisää sitten lohi. Voit joko irrottaa nahan ja kuutioida lohen tai nostaa filepalan nahkapuoli ylöspäin keiton pinnalle kypsymään 10 minuutiksi.  Nosta sitten file lautaselle,  perkaa kypsä kala ja nosta kypsät kalapalat keittoon.
5. Lisää keittoon kerma, silputut sipulinvarret ja hienonnettu tilli ja kuumenna muutama minuutti. Tarkista suola ja mausta halutessasi tilkalla sitruunamehua ja nokareella voita.

1 kommentti:

  1. Herkulliselta näyttää tuo keitto ja oikein hyvältä näyttää lautanenkin!

    VastaaPoista