12. joulukuuta 2012

Kikherne-lihapullapasta


Olin liotellut kikherneitä ja keittänyt niitä jääkaappiin. Alunperin ajattelin tehdä pelkän kikhernekastikkeen, mutta jauheliha piti käyttää ja niinpä tein tällaisen yhdistelmän. Ellin herkkua on nuo kikherneet ja sinne menivät parempiin suihin. Täysjyväpastan kera monipuolinen ja miastuva ateria! Kikherneet ovat mukava proteiininlähde ja sisältävätpä nuo rasvahappoja ja vitamiinejakin. Lihapulltaikinaan käytin samaa metodia kuin isoäidin lihapullissakin. Mulla tahtoo aina jäädä jokin idea päälle ja siitä sitten kokeillaan erilaisia variaatioita.

Olen tehnyt aiemmin tomaattista lihapullaspaghettia, sekin herkullista! Tämän kastikkeen jätin hiljalleen porisemaan siksi aikaa, kun lähdimme koko perheen voimin ulkoilemaan.

Kikherne-lihapullapasta

2 sipulia
1 rkl öljyä
500 g paseerattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
4 - 5 dl vettä
ripaus sokeria
reilu ½ tl suolaa tai vastaavasti fondia tai lihalientä
1 tl kuivattua oreganoa
ripaus pippuria

400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl pippuria
2 rkl perunajuhoja
1 dl vettä

tuoretta basilikaa

1. Valmista tomaattikastikepohja. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä kypsäksi. Lisää murskattu valkosipulin kynsi, vesi, paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen.
2. Valmista lihapullataikina. Vaivaa käsin  jauhelihan joukkoon suola ja pippuri. Lisää sitten perunajauhot ja vähän kerrallaan vesi koko ajan vaivaten.
3. Pyörittele pieniä lihapullia ja ruskista pullie pinta pannulla ja nostele lihapullia kastikkeen sekaan sitä mukaa, kun ne ruskistuvat. Jos haluat hieman oikaista, voit nostella lihapullat ruskistamatta suoraan kastikkeeseen.
4. Kun kaikki lihapullat ovat kastikkeessa, anna kastikkeen hiljalleen hautua vähintään 20 minuuttia.Silppua lopuksi joukkoon runsaasti tuoretta basilikaa. Tarkista maku ja tarjoile spaghetin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti