1. joulukuuta 2012

Tiikerikakku: sitruunaa ja suklaata


Täällä vaan leivotaan. niin kuin ei ruokaa laitettaisi lainkaan. No, kahden leikki-ikäisen kanssa nyt vaan on se tilanne, ettei keittiössä läheskään aina synny gourmeeta vaan ihan sitä perusnakkisoppaa tai kinkkukiusausta. Niitä ei viitsi sitten aina bloggailla.. No, ei vaivuta masennukseen, hyvät perusohjeetkin toki ansaitsevat paikkansa.

Tiikerikakku on ihkaensimmäisiä leivonnaisia, joita lapsena tein. Välissä on ollut monia vuosia, etten ole kuivakakkuihin koskenutkaan, mutta nyt on kyllä niin, että ne maistuvat meidän perheelle ja mikäpäs sopisi vanhan talon tunnelmaan paremmin kuin kupponen teetä ja siipale kuivakakkua.

Tätä ohjetta olen kuitenkin vähän piristänyt ja tuonut vaaleaan osaan sitruunaa ja tummaan osaan aitoa suklaata. Oi, hyvää!

Tiikerikakkua sitruunalla ja suklaalla

200 g voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kahvikermaa tai kevytkermaa
½ sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
2 rkl kakkaojauhetta
50 g tummaa suklaata

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
2. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten.
3. Sekoita vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää taikinaan vuoroin kermaa ja sihdin läpi jauhoseosta.
4. Ota taikinasta noin 1/3 erilleen toiseen kulhoon. Sulata tumma suklaa varoen mikrossa. Lisää taikinaan 2 rkl kaakaojauhetta ja sulatettu tumma suklaa. Sekoita.
5. Lisää vaalean taikinan joukkoon raastettu sitruunan kuori ja mehu.
6. Pane voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ensin puolet vaaleasta taikinasta, sitten suklaataikina ja päälle loput vaaleasta taikinasta.

4 kommenttia:

  1. Täällä sama juttu, lapsena äidin kanssa leivottiin tiikerikakkua useasti ja sitten se unohtuikin vuosiksi. Vähän aikaa sitten tein sellaisen banaanista ja suklaasta. Kivalta kuulostaa sitruunaversiokin.

    VastaaPoista
  2. Tiikerikakku maistuu aina. Olen joskus tehnyt ananasversionakin.:)

    VastaaPoista
  3. Vau, mitä versioita! Se on niin klassikko se Anni Helena - jauhopussikin ja siinä se tiikerikakun kuva. Kuuluu siis vahvasti meidän kulttuuriperintöön koko tiikerikakku, vai mitä?

    VastaaPoista
  4. Aivan loistavan ihanan tosi hyvä resepti! Ihanasti suklaa ja sitruuna täydentää toisiaan :)

    VastaaPoista