7. elokuuta 2012

Maidottomat mokkapalat


No kylätapahtumahan se illalla meitä odottaa ja sinne leivoin näitä mokkapaloja, tarkoituksella maidottomia, niin sopisivat sitten mahdollisimman monelle.


Maidon voi mokkapalataikinassa korvata kahvilla. Muussa leivonnassa jokin muu neste voi myös korvata maidon, esim. omenamehu. Itselläni on aika vähän kokemusta maidottomista leivonnaisista, me kun ollaan sellaisia maitotilallisen parhaita kavereita.

Mokkapalat (maidottomat, pellillinen)

3 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g juoksevaa kasvirasvavalmistetta (maidoton, esim. Pirkka)
1½ dl kylmää kahvia
3 3/4 dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kuorrute:
50 g juoksevaa kasvirasvavalmistetta (maidotonta)
4 dl (220 g) tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl vahvaa kahvia
tai:
3 rkl kuumaa vettä ja 2 tl pikakahvijauhetta

1. Mittaa kattilaan kasviöljyvalmiste, tomusokeri, kaakaojauhe ja kahvi tai kuumaan veteen liotettu pikakahvijauhe.
2. Kuumenna seosta levyllä koko ajan sekoittaen, kunnes se on tasaista. Nosta pois liedeltä.

175 asteessa 22 - 25 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti