2. heinäkuuta 2012

Raparperikupit valkosuklaamoussen ja raparperisiirapin kera


Nämä leivokset suunnittelin Leivontafoorumin kesäkuun haasteeseen, jossa oli tehtävän leipoa murokuppi herkullisine täytteineen.

Raparperi-valkosuklaakupit raparperisiirapilla 12 kpl


Murotaikina:
100 g voita tai juoksevaa margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2½ d vehnäjauhoja
1 tl leivinjaheutta

Täyte:
500 g raparperin paloja
1 dl vettä
1 dl sokeria
Lisäksi:
n. 1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Valkosuklaamousse:
2 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
3. Lisää lopuksi jauhoseos. Sekoita.
4. Laita taikina hetkeksi kylmään niin se on helpompi kaulita. Valmista sillä aikaa täyte.
5. Pese ja pilko raparperit.
6. Mittaa kattilaan raparperin palat, vesi ja 1 dl sokeria. Keitä melko kovalla teholla viisi minuuttia.
7. Valuta suurin osa (n. 2 dl) raparperinesteestä pieneen kattilaan siivilän läpi. Tästä tulee siirapin pohja. Lisää siirapin pohjaan vielä puoli desilitraa sokeria ja kiehuta siirappia kokoon 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja säilytä kylmässä.
8. Sekoita kattilaan jääneen pehmeän raparperihillokkeen joukkoon n. puoli desilitraa sokeria (oman maun mukaan). Lisää jäähtyneeseen seokseen perunajauhoja, jotka jähmettävät täytteen uunissa.
9. Voitele peltinen muffinipelti. Kauli murotaikina ja ota siitä muotilla 12 kpl ympyröitä (halk. n. 8 cm) ja painele taikinaympyrät muffinisyvennyksien pohjalle ja reunoille.
10. Jaa raparperitäytesyvennyksiin. Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia. Jäähdytä.
11. Valmista mousse. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosulkaa mikrossa. Sekoita hieman jäähtynyt sula suklaa varoen kerman joukkoon. Jaa mousse vuoasta irrotettujen ja jäähtyneiden leivosten päälle. Nosta kylmään jähmettymään.
12. Juuri ennen tarjoilua valuta pintaan raparperisiirappia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti