Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
3. kesäkuuta 2011
Uudet perunat ja kananmunakastike
Tähän ruokaan liittyy varmasti jokin primitiivinen lapsuusmuisto ja ties mitä muuta ihanaa. Rakastan uusia perunoita ja kananmunakastiketta. Ja tätä herkkua on koko kesä luvassa! Käy muuten hyvin myös kalan kanssa.
Kananmunakastike (4:lle)
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 - 4 dl maitoa
suolaa
3 keitettyä kananmunaa
1 Keitä kananmunat ja laita ne jäähtymään kylmään veteen.
2. Sulata kattilassa keskilämmöllä voi ja sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista.
3. Vispaa joukkoon maito tasaisena nauhana. Jatkuva sekoittaminen auttaa saamaan kastikkeesta sileän. Keitä varoen muutama minuutti.
4. Sekoita joukkoon pieneksi pilkotut kananmunat. Mausta suolalla (ja halutessasi ruohosipulilla, tillillä tai persiljalla).
5. Tarjoa uusien perunoiden kera.
Tunnisteet
suomalainen ruokaperinne
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Täytyy tehdä tätä :D
VastaaPoistaKananmunakastike on erinomaista myös pinaatti- porkkana- ja verilettujen kaverina. Josko noita jälkimmäisiä retroherkkuja enää kukaan syö...
VastaaPoistaTottahan toki monikin syö!!!! Minä ja ystäväni tavataan n.kerran-kaksi vuodessa, ja joka kerran pitää tehdä ruuaksi kananmunakastiketta ja verilettuja (kylläkin paketista valmiita) tai sitten ystäväni iki-ihania maksapihvejä sipulirenkaiden kera. Ei oo parempaa! Mieheni jo on oppinut kysymään, että saadaanko kananmunakastiketta, kun kuulee ystäväni tulevan kylään:) Ollaan just n.40-vuotiaita, joten ei ihan vielä vanhuksia!
VastaaPoistaHyvä, way to go! Tämä tietohan sai minut suorastaan onnelliseksi! Maksapihvit on kyllä kans niin hyviä.
VastaaPoistaSilakkapihvien kans vois myös olla hyvää tuo kastike ja uudetperunat =P
VastaaPoista