5. maaliskuuta 2011

Possuttelua, osa 3: Potlohko


Tässä viimeinen possuruoka tältä erää. Kun muutin kolme vuotta sitten Suomen kaakkoiseen kulmaan, en ollut koskaan kuullutkaan ruoasta nimeltä perunalohko eli potlohko. Totuteltuani ajatuksen muutaman vuoden päätin valmistaa sitä itsekin. Tein osasta etuselkää kuutioita, jotka käytin tähän perinnneruokaan.

Harmi, ettei meillä ole leivinuunia. On meillä puuhelloja, joissa on uunikin, mutta kun emme ole eksperttejä, niin emme ole tohtineet vielä kokeilla ruoanlaittoa niissä. Nuohooja kyllä kovasti rohkaisi ja kertoi itse paistavansa piirakat puuhellan uunissa. Ja voisihan pystyuuniinkiin padan laittaa, pitäisi vaan ostaa sellainen kunnon valurautapata.

Potlohko (3 - 4:lle)

500 g perunoita
1 sipuli
300 g possunlihaa (etuselkää)
1 tl suolaa
n. 4 dl vettä

1. Kuori perunat ja sipuli ja lohko ne.
2. Paloittele possunliha kuutioiksi.
3. Nosta vuokaan kasvikset ja liha ja kaada päälle vettä siten, että perunat ja liha melkein peittyvät veteen.
4. Ripottele päälle suola ja halutessasi pippuria.
5. Paista 150 asteisessa uunissa parisen tuntia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti