5. helmikuuta 2011

Mies keittiössä tekee hyvää!

Ai että. Mies kokkailee keittiössä ja minä katson nauhalta yhtä lemppariohjelmaani. Harvinaista on se, että  pysyttelen pois keittiöstä, mutta mieheni on kerta kaikkiaan huomattavasti minua etevämpi ainakin yhdessä keittiöjutussa: letunpaistossa.

Marko tohtii käyttää riittävästi voita ja käryttää huoletta pannua riittävän kuumalla. Ja kaiken huipuksi, kääntää letut heittämällä! Ihailen. Kesäisin lisää tunnelmaa letunpaistoon tuo valurautapannu grillissä. Herttaisimpia kesäkuvia pihaltamme onkin se, kun Marko paistaa kaverinsa kanssa lettuja grillissä vesisateessa sateenvarjon alla (me kuvaajat tietenkin odottelimme herkkuja kaikessa rauhassa sisällä).



Nyt, kun saisi vielä kanavoitua tuon innostuneen energian muihinkin ruokiin.. Tjaa, multahan pian katoaisi harrastus. Ja alkaisin varmaan silittää. Mulle sopii siis vallan hyvin se, että Marko hoitaa letut ja ranskalaiset makkaralla ja minä muita ruokia. Enkä siis aliarvioi edellämainittujen ruokien herkullisuutta. Kun äitini oli yöpäivystyksessä, kotona oli ruokalistalla makkarakuppeja ja makarooneja - mitäpä parempaa olisi lapsena toivonut. Se oli absoluuttista herkkua!


Lettutaikina:

5 dl kevymaitoa
2 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl öljyä

1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta.
2. Vatkaa joukkoon jauhot, suola ja öljy ja lisää loput jauhot.
3. Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti