17. tammikuuta 2011

Vohvelit mansikka-ananassalsan kera


Eilen innostuttiin tekemään vohveleita. Meillä ei kotona rautaa ole, mutta kyläpaikoissa voi sitten aina välillä herkutella näilläkin ihanuuksilla.

Vohvelitaikinan teosta ja paistamisesta vastasi Jarkko, joten hänelle kaikki kunnia kauniista lettusista. Salsa oli hetken pohdinnan tulos. Tuoreita mansikoita ei ollut saatavilla ja kaupan sitruunamelissa olisi voinut olla tuoreempikin. Sesonkituotteista johtuen tämä on varmasti parhaimmillaan kesällä, mutta hienosti onnistui pakastemansikoistakin. Ja maistui talven keskellä ihan niin kuin kesällä!

Jos salsan valmistaa ensin, se ehtii mehustua sopivasti ennen kuin vohvelit ovat valmiita.


Mansikka-ananassalsa

1/2 - 1 l mansikoita
1 prk ananasta
1 lime

1 ruukku sitruunamelissaa
1 tl vaniljasokeria
3 tl sokeria (tuoreet mansikat eivät välttämättä kaipaa sokeria laisinkaan)

1. Pilko mansikat ja ananas pieneksi.
2. Pese lime huolellisesti ja raasta ohuesti kuorta. Halkaise lime ja purista puolikkaan limen mehu ananaksen joukkoon. Lisää myös raastettu kuori.
3. Lisää ananaksen joukkoon noin puolet sitruunamelissan lehdistä hienonnettuna ja sokeri. Sekoita.
4. Lisää lopuksi mansikat.


Vohvelit (n. 10 kpl)

2 kananmunaa
5 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl öljyä


Riko kananmunat kulhoon. Vispaa rakenne rikki. Sekoita joukkoon muut ainekset.

Tuolla öljymäärällä pannuun ei tarvinnut rasvaa ollenkaan. Epäilisin, että öljyn määrä voi olla jotain 1/2- 1 dl väliltä. Useissa ohjeissa käytetään margariinia ja siitä voi tulla lisää makua, mutta nämä olivat kyllä oikein hyviä näinkin.


Tarjoa vohvelit mansikka-ananassalsan ja jäätelön kera. Koristeluun voi käyttää sitruunamelissan lehtiä tai vaikkapa valkosuklaarouhetta ja limeviipaleita. Itse en ole maustettuja rahkoja kokeillu, mutta tähän voisi sopia myös se valkosuklaa-limerahka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti