29. tammikuuta 2011

Broileri-paprikapasta

Alennusmyynneistä tarttui mukaan muutama uusi ruokakirja. Yksi käsitteli pastoja. Kyläpaikassa Jarkko sai luvan valita kirjasta päivän pastan ja hänen valintansa osui tähän ko. pastaan. Resepti on kokenut muutamia muutoksia kirjan alkuperäisestä. Siinä oli valkoista pastaa, paprikoita paistettiin hetki uunissa ja mausteeksi tuli kirveliä sekä cayennepippuria. Valmistustapaa hieman yksinkertaistettiin, tuntuu energianhaaskaukselta lämmittää uuni kahta paprikaa varten. Kirvelin sijaan laitettiin persiljaa ja cayennepippuri skipattiin kokonaan. Paprikan ystävä voisi laittaa ruokaan kolmannenkin paprikan. Broileri paistetaan nopeasti kypsäksi ja lisätään ruokaan lopuksi. Tulkitsin sen niin, että tällä tavalla broileri pysyy mehevämpänä.

Alkuperäinen ohje löytyy kirjasta Pasta: Helppoja ja hienostuneita ruokia italialaisittain. Kirjasta löytyy klassikkoja, pastaa lihalla, kalalla ja kasviksilla, pastaa uunista ja pastasalaatteja. Jokaisessa ohjeessa on ilmoitettu kalorimäärä ja ravintosisältö pääpiirteittäin. Mukava lisä! Kokeilulistalle menee useampi kasvispasta ja cannelonit puutarhurin tapaan. Pastakin tehdään osassa ohjeista itse. Pidin tätä hintansa väärtinä ale-löytönä!


Broileri-paprikapasta (4 ann.)

400 g pinaattituorepastaa

1 punainen paprika
1 vihreä paprika
400 g filesuikaleita tai rintafileetä paloina
2 rkl öljyä
1 rkl voita
1 valkosipulinkynsi
1 tl provencen yrttimaustetta
1,5 dl vettä (tai kanalientä)
suolaa
parmesaania raastettuna

1. Suikaloi fileet 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Paista pannulla öljyssä muutama minuutti. Siirrä lautaselle odottamaan.
2. Pilko paprikat pieneksi. Kuullota öljyssä ja voissa pannulla. Lisää murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet.
3. Lisää vesi/liemi ja keittele muutama minuutti.
4. Keitä tuorepasta ja valuta keitinvesi pois. Sekoita joukkoon broileri, kastike ja puolet vastaraastetusta parmesanista. Ripottele loput parmesaanit annosten pinnalle. Nauti heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti