25. elokuuta 2012

Pekoni-kesäkurpitsapiirakka



Vähin aineksin valmistuva piirakka, joka on mukavan mehevä kesäkurpitsasta johtuen.

Pekoni-kesäkurpitsapiirakka

Pohja:
100 g voita
200 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl vettä

1 pkt (170g) pekonia
1 sipuli
200 g kesäkurpitsaa

n. ½ tl suolaa
mustapippuria

2 kananmunaa
2 dl kermaa (ruoka-  tai kevyt-)
n. 50 g parmesaania

1. Pohjaa varten mittaa kulhoon vehnäjauhot, suola ja lisää paloiteltu voi. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi.
2. Valmista sillä välin täytteet. Leikkaa pekoni kuutioiksi ja kaada kuutiot kylmälle pannulle. Laita pannu kuumenemaan ja annan pekonin ruskistua välillä sekoitellen. Siirrä valmiit pekonit sivuun odottamaan.
3. Pilko sipulit puolikkaiksi renkaiksi. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipuleita hetki. Lisää sitten kesäkurpitsaviipaleet ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita kulhossa kananmunat ja kerma.
5. Taputtele piirakkataikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää tavallista pyöreää piirakkavuokaa, 20 x 30 cm vuokaa, tai 6 isompaa annosvuokaa.
6. Kaada pohjan päälle muna-kermaeos. Ripottele päälle sipulit ja kesäkurpitsat ja pintaan pekonikuutiot ja hieman parmesaaniraastetta.
7. Paista 180 asteessa n 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti