4. elokuuta 2012

Ruismustikkapuuro


Kaikkihan ovat joskus syöneet ruispuolukkapuuroa, mutta itse en ole (kai) aiemmin törmännyt ruismustikkapuuroon. Siinä sitä ihminen taas törmää ajattelun rajallisuuteen. Siis minä törmään.Vispipuuroa voi tehdä jos vaikka mistä, miksei siis riisi- ja ruispuuroakin.


Ajatteluani laajensi naapurin kaunotar, joka on epäilemättä ehta emäntä ja keksii jos mitä laittamista vähistäkin aineksista. Tai lähiruoka-aineksista, jos paremmin sanon. Hän joka tapauksessa huuteli minulle ikkunasta ruismustikkapuuron ohjeen.

Ehkäpä on niin, että monilapsissa perheissä on aikanaan penniä venytetty ja mielikuvitusta kovinkin käytetty ja suurperheissä nämä perinneruoat myös siirtyvät eteenpäin, vaikkei se enää taloudellisesti olisikaan välttämätöntä. Toinen perinteinen ruokakulttuurin välittäjä on koulu, mutta sekin painii kovissa vaikeuksissa, kun lapsille kelpaa paremmin pizza, broilerisuikaleet, jauhelihaeinespihvit ja pinaattiletut. Koulu voisi ottaa rohkean linjan, jättää einekset pois, kulkea kohti kotimaisuutta ja ruokaperinteitä ja lisätä kasvisten määrää ruokalistalla.

No, unelmia unelmoidessa on hyvä syödä tätä puuroa. Maidon kanssa erinomaista, mutta pelkiltäänkin maistuu, mutta itse laitoin toiseen annokseen voisilmän ja sekin oli oikein maistuvaa.


Ruismustikkapuuro  (4:lle)

1 l vettä
5 dl mustikoita
1/4 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
3/4 dl sokeria

1. Mittaa kattilaan vesi ja mustikat, suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää ruisjauhot vispaten joukkoon. Keittele hiljakseen välillä sekoitellen 45 - 60 minuuttia. Puuron sekoittaminen estää puuroa paakkuuntumasta.
3. Nauti sellaisenaan, (rasvaisen) maidon kanssa tai voin kera.

2 kommenttia:

  1. Tätä tein heti ohjeen huomattuani, ja oli muuten maailman parasta puuroa. Tämä täytyy laittaa omaankin blogiin muistiin. Kiitos! :)

    VastaaPoista