15. elokuuta 2012

Gratinoitu kukkakaali

Väriä pintaan, mutta ehkä vähempikin riittää ü

Kuorrutettu kukkakaali houkutteli Maku-lehdessä jo aikaa sitten, mutta nyt vasta tuli toteutettua! Lähipiirissä on yksi kasvissyöjä, joten vierailujen aikaan on kiva laitella jotain, mikä kelpaa kaikille.

Tämä on tosi herkkua, sillä gratinointikastike on tarpeeksi paksua. Tarjoile vaikka perunoiden tai ohrahelmien ja keitettyjen kasvien kera. Gratinointikastikkeen voi valmistaa ajoissa, niin se ehtii jäähtyä ja pysyy paremmin kukkakaalin päällä.

Gratinoitu kukkakaali (4:lle)

1 melko suuri kukkakaali
vettä
½ tl suolaa

30 g voita
3½ rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
1 dl vettä
½ tl suolaa
60 g juustoraastetta (itse käytin edamia ja grana padanoa)

1. Kiehauta kattilassa vettä ja lisää hieman suolaa. Poista kukkakaalista vihreät lehdet ja paksu kanta ja nosta kattilaan kiehumaan noin 10 minuutiksi. Kaada vesi pois ja halkaise kukkakaali kahtia ja nosta puolikkaat uunivuokaan.
2. Valmista kuorrutuskastike. Sulata kattilassa voi ja lisää sekaan vehnäjauhot. Sekoita vispilällä ja lisää hiljalleen maitoa kastiketta tasaiseksi vispaten. Lisää myös vesi. Keitä muutama minuutti.
3. Raasta juustot ja sekoita kastikkeen joukkoon. Ota kastike pois levyltä ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta kastike vielä suolalla. Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja levitä se sitten kukkakaalin päälle.
4. Paista uunissa 225 asteessa reilut 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti