9. joulukuuta 2018

Piparkakkutalo tänä vuonna


Päätin tehdä piparkakkutalon. Minulla oli kilo taikinaa, eikä sen paremmin kaavaa kuin oikein selkeää ajatustakaan. Tein paperille sivuseinän ja päätyseinän kaavan ja niitä mukaillen sitten väsäsin niin monta juttua kuin taikinasta riitti.

Kokeilin myös tehdä torneihin (eivät näy kuvassa, oikealla seinustalla ja takana) töttereöitä ja se onnistui yllättävän hyvin. Eli tein paperista kartion ja paistoin taikinan siinä päällä. Tornien pyöreitä muotoja teinkin sitten vaikka miten: paistoin suorana ja taivutin uunista tultua (halkeilee ikävästi), paistoin puukaulimen päällä ( tarttuu kiinni ja jää raa'aksi), paistoin puukaulimen päällä folion päällä (onnistui ihan kohtuullisesti). Osat kiinnitin sulalla sokerilla ja kyllä, sain yhden palovamman.

Koristelussa päätin, että vähempi ei tänä vuonna riitä. Tein pikeerin tomusokerista ja munavalkuaisesta ja värjäsin osan siitä vihreäksi ja osan punaiseksi. Katoilla on perinteinen valkoinen pursotus ja ranskanpastilleja. Seiniin kiinnitin ensimmäistä kertaa myös minibretzeleitä. Lisäksi katoilla ja seinillä on minikarkkikeppejä. Päälle vielä hieman tomusokeria.

Lopputulos on jotain amerikkalaisen ja saksalaisen mökin väliltä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti