25. heinäkuuta 2014

Rukiinen mustikkapiirakka


Olemme keränneet innolla mustikkaa helteestä huolimatta! Keruupalkkana oli tietenkin sopiva saalis marjoja mutta myös tämä kiva piirakka. Kyllähän tätä mieluusti syö, sillä kun piirakasta löytyy täysjyväruista, mustikkaa, rahka ja kananmunaa, niin ei se pelkkää sokerihöttöä ole.

Alkuperäiseen ohjeesen nähden pienensin pohjataikinaa (en pidä yleensä kovin paksupohjaisesta marjapiirakasta) ja sokerin määrä on myös säädetty meidän makuun. Koville sokerihiirille vinkkaisinkin, että sokerimäärää voi hieman lisätä, jos oikein makeaa haluaa.

Rukiinen mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
½ tl leivinjauhetta
2 dl täysjyväruisjauhoja

Täyte:
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
3 dl mustikoita

1. Vatkaa pehmeä sokeri ja voi kevyesti sekaisin (vispilällä käsin onnistuu).
2. Vatkaa sekaan kananmuna ja lisää sitten lusikalla sekoittaen jauhoseos.
3. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina lusikan avulla vuoan pohjalle.
4. Sekoita täytteen ainekset ja lusikoi täyte pohjan päälle.
5. Paista 200 asteessa uunin alemmalla keskitasolla n. 25 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti