19. tammikuuta 2014

Tosi hedelmäinen broilerikastike


Kulunut viikko oli meillä toiveruokaviikko. Lapset toivoivat tonnikalaspagettia, puolisko lehtipihvejä, spagetti bolognesea ja broilerikastiketta ja oma toiveeni oli varmaan sitten se eilinen ihana karjalanpaisti. Hauska tehdä toiveruokia, jotenkin kummasti lisäsi innokkuutta kokkailuun eikä kenenkään toive ollut edes mitään mahdottoman epäterveellistä!

Broilerikastikkeesta tein tällä kertaa tosi hedelmäisen version. Oma suosikkini kastikkeen hedelmistä on yllättäen banaani, vaikken siitä muuten kovinkaan paljon pidä. Hedelminä voisi käyttää myös appelsiinia, nektariinia, päärynää ja jopa viinirypäleitä. Tämä kastike voisi olla muuten nk. fuusiokeittiöstä: on kermapohjaa, chiliä, balsamiviinietikkaa ja eksoottisia hedelmiä :) Hetken mietin vielä, että lisäisin kastikkeeseen pahdettuja ccashewpähkinöitä, mutta jätin sitten pois, kun arvelin maistuvan lapsille paremmin ilman.

Hedelmäinen broilerikastike (5 ann.)

1 rkl öljyä
500 g broilerin filesuikaleita
1 - 2 sipulia
3/4 tl - 1 tl suolaa (huomioi mahdollinen suola fileessä)
½ tl chilimausteseosta
½ tl valkosipulijauhetta tai tuore valkosipulinkynsi
1 - 2 tl balsamiviinietikkaa
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
1 banaani
n. 200 g (säilyke)persikkaa
n. 200 g ananasta
½ - 1 dl silputtua tuoretta persiljaa

1. Paista broilerinfilesuikaleet pannulla öljyssä.
2. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullottele hetki.
3. Mausta suolalla, chilimausteseoksella ja valkosipulilla sekä balsamiviinietikalla.
4. Lisää ruokakerma ja vesi ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
5. Lisää paloitellut hedelmät ja kuumenna kiehuvaksi.
6. Nosta liedeltä ja lisää tuoretta, hienonnettua persiljaa. Tarjoa riisin tai pastan kanssa.

4 kommenttia:

  1. Herkun kuuloista arkiruokaa, pitääkin tehdä joku päivä. Itsekin juuri itseasiassa tänään tein intialaista naudanlihakastiketta johon tuli myös banaania ja ruokakermaa (+lihalientä ja sahramia). Banaani tuo kyllä kivan lisän muuten suolaisiin ruokiin :) Myös mango sopii tosi hyvin tälläisiin, nams.

    Sun blogi on kyllä aikamoinen inspiraation lähde, tykkään kun reseptejä on niin maan ja taivaan väliltä, suolaisesta makeaan :)

    VastaaPoista
  2. Vau, kiitos. Hienoa, jos joku inspiroituu :) Tää mun blogi sisältää tosiaan kaikenlaista. Melkein kaikki uudet kokeilut päätyy tänne ja koska tässä melko vauhdikkaassa arjessa ei mitään tuulihattutorneja rakennella, niin usein reseptit on arkisia ja helppoja toteuttaa. Mutta onneksi aina välillä on aikaa pyöräyttää suklaakakku tai jotain muuta herkullista!

    VastaaPoista
  3. Ihania, monipuolisia ohjeita. Alan kokeilla näitä. Ja kaikki ruoat ja leipomukset olet itse ehtinyt valmistaa ja hyviksi havaita? Vitsi teillä syödään hyvin... Meillä paljon kapoisempi repertuaari. Mutta alan laajentaa sitä sinun avullasi. :)

    VastaaPoista
  4. Kaikki blogissa olevat ohjeet olen itse kokkaillut,tässä vuosien varrella ;) Arkiruoka on sellainen juttu, että kaipaan siihen vaihtelua ja uusia ideoita, mutta usein on kiireessä vaikea keksiä mitään. Niinpä suunnittelen viikon ruokia aina etukäteen ja selailen reseptejä, josko saisi uusia ajatuksia. Kyllähän meilläkin kokkaillaan toistuvasti samoja ruokia, mutta niin myös uusia tuttavuuksia silloin tällöin. Ehkä tästä blogista löytyy jollekin sitten taas jotain uutta kokeiltavaa.
    Että rohkesti vain kokeilemaan!

    VastaaPoista